ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νίγηρας: Επίθεση ενόπλων στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας – Τουλάχιστον 12 στρατιώτες νεκροί

Στρατιωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση με την υποστήριξη ελικοπτέρων, ένα από τα οποία χτυπήθηκε από πυρά αλλά επέστρεψε στη βάση του

Νίγηρας: Επίθεση ενόπλων στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας – Τουλάχιστον 12 στρατιώτες νεκροί

Τουλάχιστον 12 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη κατά την επίθεση ενόπλων στα περίχωρα του Κανταντζί, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νίγηρα, αναφέρει ο υπουργός Άμυνας του στρατιωτικού καθεστώτος που έχει καταλάβει την εξουσία στη χώρα.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου 190 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Νιαμέι, κοντά στα σύνορα με το Μαλί και την Μπουρκίνα Φάσο. Η μεθοριακή περιοχή βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο της εξέγερσης τζιχαντιστών στη ζώνη του Σαχέλ. Παρακλάδια της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους δρουν στην περιοχή, εξαπολύοντας συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτών και αμάχων.

Στρατιωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση με την υποστήριξη ελικοπτέρων, ένα από τα οποία χτυπήθηκε από πυρά αλλά επέστρεψε στη βάση του, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των πραξικοπηματιών, επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη με «εκατοντάδες τρομοκράτες» και άλλοι πέντε έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο κατά την αντεπίθεση που εξαπολύθηκε.

Τον περασμένο Ιούλιο, στρατιωτικοί κατέλαβαν με πραξικόπημα την εξουσία στον Νίγηρα, εκμεταλλευόμενοι τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την αποτυχία της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την ασφάλεια. Είχαν προηγηθεί στρατιωτικά πραξικοπήματα σε Μαλί και Μπουρκίνα Φάσο.

Αναλυτές θεμάτων ασφαλείας υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις είχαν μειωθεί στον Νίγηρα επί των ημερών του ανατραπέντος προέδρου Μοαμέντ Μπαζούμ, ο οποίος είχε προσπαθήσει να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από τα προπύργιά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Κυριακή, η Γαλλία ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του έτους θα αποσύρει τους περίπου 1.500 στρατιώτες της που σταθμεύουν στον Νίγηρα, ύστερα από εβδομάδες πιέσεων από τη χούντα και διαδηλώσεων κατά της πρώην αποικιοκρατικής δύναμης στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.