Η πληροφόρηση των κοινωνιών χαλάει τα σχέδια της «Μεγάλης Επανεκκίνησης»

Ο Τζορτζ Σόρος μιλώντας από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός κάνει έκκληση «το ταχύτερο δυνατόν» να ηττηθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία. Αυτό δεν μας κάνει εντύπωση αφού άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό στο pronews.gr, εξηγούσε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους ο δισεκατομμυριούχος, θέλει την ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο. Το άρθρο είχε τον τίτλο «Τζορτζ Σόρος: Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι το καλύτερο έργο μου».

Ο Σόρος χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια ενδεχόμενη αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλώντας τον ως την κύρια, κατά την άποψή του, σύγκρουση της εποχής μας, μεταξύ των «ανοιχτών κοινωνιών» -στις οποίες συγκαταλέγει την πλειονότητα των δυτικών χωρών- και των «κλειστών κοινωνιών», στις οποίες κατατάσσει τη Ρωσία και την Κίνα.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Σόρος, τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι αυταρχικές τάσεις στον κόσμο βρίσκονται σε έξαρση, επιπλέον γιατί «οι κλειστές κοινωνίες» έθεσαν στην υπηρεσία τους τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Κατά την άποψη του Τζορτζ Σόρος, εξαιτίας του πολέμου, όλα τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένης και της μάχης που δίνεται για την κλιματική αλλαγή, έχουν περάσει αυτή τη στιγμή σε δεύτερο πλάνο, και αυτό, και όχι μόνον η έξαρση των αυταρχικών τάσεων, απειλεί τον παγκόσμιο πολιτισμό επειδή οι αλλαγές αυτές μπορεί να λάβουν αμετάκλητο χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Σόρος εξέφρασε την άποψη ότι η Κίνα γνώριζε πως ο Πούτιν προετοιμαζόταν για πόλεμο.

Επίσης, εκτιμά ότι ο πόλεμος εισέρχεται σε μια φάση την οποία μπορεί να επηρεάσει η αριθμητική υπεροχή του ρωσικού στρατού, ωστόσο θεωρεί πως η Ουκρανία έχει πιθανότητες για μια επιτυχή αντίσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την άποψη του Αμερικανού επιχειρηματία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη καταλάβει ότι έχει κάνει λάθος και θα επιδιώξει την ειρήνη, αλλά στις σημερινές συνθήκες η εκεχειρία μαζί του είναι αδύνατον να γίνει, επειδή «δεν μπορεί κανείς να τον πιστέψει».