Ο αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ ως πρωθυπουργός της Λιβύης λέει για τις ελληνικές αντιδράσεις σε ΑΟΖ με Τουρκία: «Δεν μας ενδιαφέρουν»

«Δεν θα εγκαταλείψουμε το δικαίωμά μας να ικανοποιήσουμε άλλες χώρες», δήλωσε ο Αμπντέλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα

Ο αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ ως πρωθυπουργός της Λιβύης λέει για τις ελληνικές αντιδράσεις σε ΑΟΖ με Τουρκία: «Δεν μας ενδιαφέρουν»

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Λιβύης, με έδρα την Τρίπολη, Αμπντέλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα, δηλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των χωρών που αντιτάχθηκαν στην υπογραφή της συμφωνίας υδρογονανθράκων με την Τουρκία.

Ο Ντμπέιμπα επισήμανε ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως να κατανοήσει ο λιβυκός λαός την πραγματικότητα στην πράξη, γράφει η Libya update.

Μιλώντας για τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε με την Τουρκία, ο Ντμπέιμπα εξήγησε πως πρέπει να σημειωθεί ότι οι διευκρινίσεις των όρων της συμφωνίας δεν είναι θέμα δικαιολογίας, αλλά μάλλον για να παραδοθούν οι σωστές πληροφορίες στους Λίβυους, χωρίς διαδόσεις και παραπληροφόρηση.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν είναι προϊόν της στιγμής, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς προσπάθειας που βασίζεται στην επιμέλεια και τη σκέψη και μια προσπάθεια αποφυγής οποιουδήποτε λάθους που βλάπτει τα συμφέροντα του λιβυκού λαού.

Και συνέχισε, «Έχουμε απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από το Υπουργείο Πετρελαίου σχετικά με τους όρους της συμφωνίας».

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του έχει το δικαίωμα να υπογράψει οποιοδήποτε μνημόνιο συνεννόησης με οποιαδήποτε χώρα στο πλαίσιο της ανταλλαγής κοινών συμφερόντων και οφελών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο χωρών και πρώτα της Λιβύης.

Ο Ντμπέιμπα επεσήμανε ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυξήθηκε μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Και συνέχισε: «Η Λιβύη είναι μια πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την οποία είναι απαραίτητο να συνάψουμε συμβάσεις με εταιρείες και να συνάψουμε συμβάσεις και έργα για την ανακάλυψη, παραγωγή και πώληση φυσικού αερίου και πετρελαίου εντός της λιβυκής επικράτειας».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε μια διαφωνία με ορισμένες χώρες και υπάρχει μια κοινή επιτροπή και δικαστήρια σχετικά με τα χωρικά ύδατα μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας στην Κρήτη. Δεν θα εγκαταλείψουμε το δικαίωμά μας να ικανοποιήσουμε άλλες χώρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πατρίδα είναι πάνω από κάθε εκτίμηση. Δεν θα παραχωρήσουμε το μερίδιο της Λιβύης σε άλλες χώρες και όλοι αυτοί οι λόγοι μας ώθησαν να υπογράψουμε τη συμφωνία, να αποκαταστήσουμε τα δικαιώματα των Λιβύων και να υπερασπιστούμε την κυριαρχία», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.