
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός εργαζομένου στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, στη Σαναά της Υεμένης, από τους Χούθι.
Τα γραφεία του WFP στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά «δέχθηκαν έφοδο από τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες συνέλαβαν ένα μέλος του προσωπικού, με αναφορές για περαιτέρω συλλήψεις (προσωπικού του WFP) σε άλλες περιοχές», ανέφερε το WFP σε ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ τόνισε ότι «αναζητά επειγόντως πρόσθετες πληροφορίες» από τις αρχές των Χούθι, οι οποίες κατέλαβαν την πρωτεύουσα, Σαναά, το 2014 και ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης.
Μετά από ισραηλινή επιδρομή στη Σαναά την Πέμπτη που εξόντωσε τον πρωθυπουργό των Χούθι, μια πηγή ασφαλείας της Υεμένης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επτά εργαζόμενοι του WFP και τρεις εργαζόμενοι της UNICEF συνελήφθησαν σήμερα μετά από έφοδο στα γραφεία τους.
«Η αυθαίρετη κράτηση εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα είναι απαράδεκτη. Η ασφάλεια και η προστασία του προσωπικού είναι απαραίτητες για την εκτέλεση ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής εργασίας», ανέφερε το WFP στην ανακοίνωσή του.
Νωρίτερα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) είχε αναφέρει πως αντάρτες Χούθι πραγματοποίησαν εφόδους σήμερα στα γραφεία δύο υπηρεσιών αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στην Σαναά και συνέλαβαν εργαζόμενους.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.