ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σεϊχ Μαχμούντ «σφράγισε» την συμφωνία εκχώρησης του ελέγχου των ΕΧΥ και της ΑΟΖ της χώρας στην Τουρκία!

«Η συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ με την Τουρκία έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς» δήλωσε ο Σομαλός πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σεϊχ Μαχμούντ «σφράγισε» την συμφωνία εκχώρησης του ελέγχου των ΕΧΥ και της ΑΟΖ της χώρας στην Τουρκία!

Ο πρόεδρος της Σομαλίας, Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ επισκέφθηκε σήμερα το πολεμικό πλοίο του τουρκικού Ναυτικού TCG KINALIADA που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μογκαντίσου.

«Η συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ με την Τουρκία έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς», είπε ο Μοχάμεντ.

Το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος της Σομαλίας υπέγραψε την έγκριση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της χώρας του, με την οποία η Άγκυρα αναλαμβάνει ρόλο στην υπεράσπιση των σομαλικών χωρικών υδάτων για διάστημα δέκα ετών.

«Υπέγραψα την εγκεκριμένη (σ.σ. από το Κοινοβούλιο) Συμφωνία Αμυντικής και Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ Σομαλίας και Τουρκίας. Αυτή η ιστορική συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στην πορεία του έθνους μας προς ένα μέλλον ασφαλείας και ευημερίας», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Σομαλός πρόεδρος.

Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία εκπαιδεύει Σομαλούς στρατιώτες για να συμβάλει στις προσπάθειες της τελευταίας να δημιουργήσει εθνικό στρατό. Η Άγκυρα διαθέτει μια μεγάλη στρατιωτική βάση στο Μογκαντίσου και μια τουρκική εταιρεία διαχειρίζεται το αεροδρόμιό της.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατάργησε τον Δεκέμβριο το εμπάργκο όπλων κατά της κυβέρνησης της Σομαλίας που ίσχυε για περισσότερα από 30 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άγκυρα έχει επίσης στενούς δεσμούς με την Αιθιοπία, εξοπλίζοντάς την με στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απέτρεψαν την κατάληψη της πρωτεύουσάς της από τις δυνάμεις της Τιγκράγια το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.