ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Τ.Μπάιντεν «κρέμασε» τον Β.Ζελένσκι: «Δεν πρόκειται να σου στείλουμε στρατεύματα – Θα ξεσπάσει Γ’ ΠΠ»

Και επίσημα επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ότι το ΝΑΤΟ δεν θα στηρίξει τον Β.Ζελένσκι

Ο Τ.Μπάιντεν «κρέμασε» τον Β.Ζελένσκι: «Δεν πρόκειται να σου στείλουμε στρατεύματα – Θα ξεσπάσει Γ’ ΠΠ»

Σε παρέμβαση του από το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν θα πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Μια άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος — κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε. Όμως ήδη γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος του Πούτιν κατά της Ουκρανίας δεν θα είναι ποτέ νίκη», τόνισε.

Αναφορικά με την πιθανότητα να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία ο Τ.Μπάιντεν είπε ξεκάθαρα ότι «δεν πρόκειται».

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «θα πολεμήσει για κάθε ίντσα του εδάφους του ΝΑΤΟ» και υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στέκονται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, αλλά και στο πλευρό της ασφάλειας και της Δημοκρατίας.

Οι ΗΠΑ πλέον ξεκαθαρίζουν ότι ο Β.Ζελένσκι και το καθεστώς του Κιέβου είναι μόνοι τους παρά τις διαβεβαιώσεις που τους είχαν δώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εδώ και μέρες εκλιπαρεί τη Δύση για βοήθεια, ζητώντας είτε όπλα, είτε στρατεύματα, είτε κυρίως να επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία και να σταλθούν τα πολωνικά MiG-29.

Ήδη ο Τ.Μπάιντεν τον «κρέμασε» μια φορά, καθώς πριν λίγες ημέρες οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση των Πολωνών για παραχώρηση σε  των αεροσκαφών MiG-29, καθώς θα έπρεπε οι ίδιες οι ΗΠΑ να τα δώσουν στην Ουκρανία και να επιχειρούν από την αμερικανική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας, κάτι που φυσικά θα έφερνε τις ΗΠΑ αντιμέτωπες με την Ρωσία.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, αν και επισήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν στις συνομιλίες τους με την Πολωνία για το ζήτημα αυτό, έκρινε ότι «η πρόταση της Βαρσοβίας να θέσει στη διάθεση της Ουάσιγκτον όλα τα μαχητικά MiG-29 που έχει στον στόλο της ώστε να μεταφερθούν στην Ουκρανία δεν είναι βιώσιμη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.