ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πολωνικά MiG-29 για Ουκρανία μέσω ΗΠΑ, τέλος! – Τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της Ουάσιγκτον (upd)

«Δεν είναι βιώσιμη η πρόταση» λένε τώρα οι Αμερικανοί - Αυτοί θα μας σώσουν από τη Τουρκία;

Πολωνικά MiG-29 για Ουκρανία μέσω ΗΠΑ, τέλος! – Τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της Ουάσιγκτον (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 06.08): Οι ΗΠΑ  -όπως μετέδωσε πρώτο στην Ελλάδα το pronews.gr- απέρριψαν την πρόταση της Πολωνίας για παραχώρηση σε αυτές των αεροσκαφών MiG-29, καθώς θα έπρεπε οι ίδιες οι ΗΠΑ να τα δώσουν στην Ουκρανία και να επιχειρούν από την αμερικανική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας, κάτι που φυσικά θα έφερνε τις ΗΠΑ αντιμέτωπες με την Ρωσία.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, αν και επισήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν στις συνομιλίες τους με την Πολωνία για το ζήτημα αυτό, έκρινε ότι «η πρόταση της Βαρσοβίας να θέσει στη διάθεση της Ουάσιγκτον όλα τα μαχητικά MiG-29 που έχει στον στόλο της ώστε να μεταφερθούν στην Ουκρανία δεν είναι βιώσιμη».

Η εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία των ΗΠΑ του Τ.Μπάιντεν. Άδικα βγήκε ο τραγικός Ζελένσκι και εκλιπαρεί για τα πολωνικά MiG-29, προσπαθώντας να αλλάξει την απόφαση των ΗΠΑ. 

Νόμιζε ότι θα τον βοηθούσαν οι Αμερικανοί και έκανε αυτά που έκανε στους ρωσόφωνους. Ξέχασε την Σαακασβίλι της Γεωργίας και την γραβάτα του.

Ουσιαστικά οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι ούτε έτσι θέλουν να βοηθήσουν το ουκρανικό καθεστώς να πολεμήσει τα ρωσικά στρατεύματα (τα πολωνικά αεροσκάφη θα τα επιχειρούσαν Ουκρανοί πιλότοι, όλα αυτά σε θεωρητική βάση).

Η πρόταση των Πολωνών ήταν πολύ έξυπνη (ζήτησαν τα MiG-29 να αντικατασταθούν 1:1 από F-16)  και «μέτρησαν» ταυτόχρονα την διάθεση των ΗΠΑ σε ότι αφορά την παροχή βοήθειας σε κράτη όπως η ίδια η Πολωνία.

«Σας παραχωρούμε δωρεάν τα ΜiG-29 για να τα δώσετε στους Ουκρανούς (σ.σ.: εσείς, όχι εμείς) αφού λέτε ότι θέλετε να τους βοηθήσουμε, αλλά θέλουμε να να αντικαταστήσετε με F-16! Ξεκινάμε από τώρα!».

Και ο Τ.Μπάιντεν «σφύριξε αδιάφορα»!

Η πολωνική Αεροπορία έχει στον στόλο της 27 επιχειρησιακά μαχητικά MiG-29, 21 μονοθέσια και 6 διθέσια, σύμφωνα με την ετήσια έκδοση ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ.

Πανηγύριζαν χθες οι «αναλυτές» και οι «αναλυτές-απόστρατοι» στα ελληνικά κανάλια ότι «Τώρα δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα για την Ρωσία με τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που θα παραδοθούν στην Ουκρανία». Προεξοφλούσαν ότι θα έδινε και η Βουλγαρία τα MiG-29 στις ΗΠΑ.

Πραγματικά εξαιρετική και υψηλής διπλωματίας η κίνηση της Βαρσοβίας.

Μακάρι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να είχε κάνει τέτοια κίνηση.

Να δούμε τώρα που θα έρθει ο λογαριασμός σε Αιγαίο, Θράκη και Ανατολική Μεσόγειο για τα όπλα που έστειλε να σκοτώσουν Ρώσους, τι θα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (αν είναι ακόμα στην εξουσία οτιδήποτε θυμίζει την κυβέρνηση αυτή).

Και τελικά το αμερικανικό Πεντάγωνο, δια του εκπροσώπου Τύπου του αμερικανικού ΥΠΑΜ, Τζον Κέρμπι, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν την προσφορά της Πολωνίας για την παραχώρηση των MiG-29 στις ΗΠΑ, καθώς κάτι τέτοιο θα έβαζε το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία!

 «Δεν θεωρούμε ότι η πρόταση της Πολωνίας είναι βιώσιμη», ανέφερε ο Τζον Κέρμπι: «Η προοπτική τα μαχητικά αυτά να απογειωθούν από βάση των ΗΠΑ και του NATO στη Γερμανία και να πετάξουν μέσω εναερίου χώρου που διεκδικείται από τη Ρωσία θα ήγειρε σοβαρές ανησυχίες για όλη τη συμμαχία του NATO.

Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με την Πολωνία και τους άλλους συμμάχους μας στο NATO για το ζήτημα αυτό και την επιμελητειακή πρόκληση που παρουσιάζει, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η πολωνική πρόταση είναι βιώσιμη», κατά τον κ. Κέρμπι.

Με απλά λόγια: Θα βομβάρδιζαν το Ραμστάιν οι Ρώσοι!

Όσο για τα «επιμελητειακά προβλήματα» εννοούν ότι δεν έχουν πλέον πιλότους οι Ουκρανοί, ούτε υπάρχουν ανταλλακτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.