ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο Β.Ζελένσκι έβαλε στο «στόχαστρο» τώρα τον Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλο: Κινεί «ποινικές» διαδικασίες

«Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπονόμευσε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας»

Ο Β.Ζελένσκι έβαλε στο «στόχαστρο»  τώρα τον Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλο: Κινεί «ποινικές» διαδικασίες

Το καθεστώς του Κιέβου  ανακοίνωσε σήμερα (4.11.2023) ότι κινεί ποινικές διαδικασίες κατά του πατριάρχη Κύριλλου, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, επειδή έκανε την πρωτοφανή ενέργεια να «δικαιολογήσει» τη ρωσική στρατιωιτκή επέμβαση  στο έδαφός του.

Ο πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε, όπως είχε κάθε δικαίωμα  την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μάχη κατά των δυνάμεων του κακού.

Οι αρχές της Ουκρανίας ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι «συνέλεξαν στοιχεία εναντίον του επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βλαντίμιρ Γκουντιάεφ (γνωστός ως Κύριλλος)».

Είναι «μέλος του στενού κύκλου των ανώτερων στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών στη Ρωσία και ένας από τους πρώτους που υποστήριξαν δημόσια τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπονόμευσε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δικαιολογώντας την ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

«Θα ληφθούν μέτρα για να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του κράτους μας», πρόσθεσαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία, μια κατεξοχήν ορθόδοξη χώρα, διέκοψε τους δεσμούς με τους ορθόδοξους θεσμούς που συνδέονται με τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.