ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο βαρόνος της Clan del Golfo διατάσσει από τη φυλακή: «Σταματήστε τις δολοφονίες αστυνομικών»

Me επιστολή του που διανεμήθηκε σε μέσα ενημέρωσης

Ο βαρόνος της Clan del Golfo διατάσσει από τη φυλακή: «Σταματήστε τις δολοφονίες αστυνομικών»

Ο βαρόνος των ναρκωτικών «Οτονιέλ», σε φυλακή στις ΗΠΑ, διέταξε τη συμμορία του, την Clan del Golfo, να βάλει τέλος στο κύμα των δολοφονιών αστυνομικών που ακολούθησε την έκδοσή του από τις αρχές της Κολομβίας τον Μάιο, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη δικηγόρος του.

Σε επιστολή του που διανεμήθηκε σε μέσα ενημέρωσης και η ομάδα των συνηγόρων του διαβεβαίωσε ότι είναι αυθεντική, ο Ντάιρο Αντόνιο Ούσουγα Νταβίντ, ή Οτονιέλ, διέταξε τα μέλη της Κλαν ντελ Γκόλφο, της συμμορίας της οποίας ήταν αρχηγός μέχρι τη σύλληψή του τον Οκτώβριο, να «σταματήσει τις δραστηριότητες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην Κολομβία».

Από την αρχή της χρονιάς, ένοπλες ομάδες έχουν σκοτώσει 36 αστυνομικούς, καθώς η βία αναζωπυρώνεται στο κράτος των Άνδεων.

Η Κλαν ντελ Γκόλφο ευθύνεται για 18 δολοφονίες, σύμφωνα με τις αρχές, που εκτιμούν πως πιθανόν κάνει επίδειξη δύναμης ενόψει των ενδεχόμενων διαπραγματεύσεων με τον νέο πρόεδρο Γουστάβο Πέτρο, που θα αναλάβει την εξουσία μεθαύριο Κυριακή.

Η συμμορία, που σχηματίστηκε από υπολείμματα δεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων, έχει περίπου 3.000 μαχητές και συνεργάτες, σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις. Προσφέρει αμοιβή που κυμαίνεται από 1.000 ως 1.500 δολάρια για τη δολοφονία κάθε αστυνομικού ή στρατιωτικού.

Ο Οτονιέλ ζήτησε επίσης από τους άνδρες του να σταματήσουν «την ένοπλη δράση που πλήττει τον άμαχο πληθυσμό».

Τον Μάιο, η Κλαν κήρυξε «ένοπλη απεργία» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία έκδοσής του, παραλύοντας τομείς της χώρας και σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ άμαχους.

Ο Οτονιέλ, ο οποίος δήλωσε αθώος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπορία κοκαΐνης κι ενδέχεται να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν καταδικαστεί, κάλεσε παράλληλα «τη νέα κυβέρνηση να επιδιώξει συμφωνία ειρήνης».

Ο Γουστάβο Πέτρο θέλει να ξαναρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον ELN (Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης, γκεβαριστές) και έχει δηλώσει πως σκοπός του είναι να επιτευχθεί «πλήρης» ειρήνη στη χώρα.

Έχει προτείνει εξάλλου μειωμένες ποινές σε αντάλλαγμα για την παράδοση στις αρχές των μελών συμμοριών που κυρίως διακινούν ναρκωτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κολομβία παραμένει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την παραγωγή κοκαΐνης. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η χώρα όπου καταναλώνονται οι μεγαλύτερες ποσότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.