Ο Ζελένσκι θέλει να κτυπήσει την Κριμαία: Ζητά από τις ΗΠΑ πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για τα HIMARS!

Στόχος οι βάσεις εξόρμησης των ιρανικών drones

Ο Ζελένσκι θέλει να κτυπήσει την Κριμαία: Ζητά από τις ΗΠΑ πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για τα HIMARS!

Τις βάσεις στην Κριμαία από όπου εξορμούν τα ιρανικά drones Shahed-136 τα οποία ε΄χουν γίνει ο εφιάλτης των ουκρανικών δυνάμεων θέλει να κτυπήσει το Κίεβο.

Για αυτό το λόγο ζητά από τις ηΠΑ την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς οι οποίοι θα μπορούν να εκτοξεύονται από τα συστήματα HIMARS του ουκρανικού Στρατού.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εργάζονται για να βρουν και να στοχεύσουν τις βάσεις στην Κριμαία από τις οποίες η Ρωσία πραγματοποιεί τις απογειώσεις των  μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προμήθευσε το Ιράν, σύμφωνα με τον Υποστράτηγο Μπόρις Κρεμενέτσκι, τον αμυντικό ακόλουθο στην ουκρανική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αξιωματικός είπε ότι τα drones Shahed-136 είναι «εύκολα στην καταπολέμηση» επειδή ακούγονται από μίλια μακριά και κινούνται αργά, αλλά παρ΄όλα αυτά θέλει να τα καταστρέψει στις βάσεις τους.

Οι ουκρανικοί εκτοξευτές πυραύλων SA-8 και τα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Shilka είναι «πολύ αποτελεσματικά» έναντι των σχετικά μη προηγμένων  ιρανικών όπλων, είπε ο Kremenetsky.

Τα γερμανικής κατασκευής Gepard χρησιμοποιούνται επίσης με μεγάλη αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση των drones αυτοκτονίας προτού τα δεύτερα προκαλέσουν κάποια ζημιά.

Οι διοικητές θέλουν τώρα να κινηθούν προς τον εντοπισμό του σημείου όπου οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν και ελέγχουν τα drones, σύμφωνα με τον Kremenetsky. Το σχέδιο είναι να χρησιμοποιηθεί το πυραυλικό πυροβολικό, όπως το HIMARS, σε αυτούς τους στόχους, αλλά χρειάζονται πυραύλους  μεγαλύτερης εμβέλειας.

«Το γεγονός ότι η Ρωσία αποκτά ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ένα σημάδι ότι η αμυντική βιομηχανία της Μόσχας βρίσκεται σε καθοδική πορεία», υποστήριξε ο Ουκρανός αξιωματικός.

Ωστόσο, τα μη επανδρωμένα συστήματα έχουν αποδειχθεί νέα απειλή για την Ουκρανία, επιτρέποντας στη Ρωσία να χτυπήσει στόχους  πολύ πέρα ​​από την πρώτη γραμμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.