ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι αρχές της Αιγύπτου δεν επιτρέπουν σε Αμερικανούς υπηκόους να εισέλθουν στη χώρα

«Η θέση της Αιγύπτου είναι ξεκάθαρη»

Οι αρχές της Αιγύπτου δεν επιτρέπουν σε Αμερικανούς υπηκόους να εισέλθουν στη χώρα

Οι αρχές της Αιγύπτου δεν επιτρέπουν σε Αμερικανούς υπηκόους και πολίτες άλλων χωρών να εισέλθουν στην χώρα μέσω της συνοριακής διέλευσης της Ράφα το Σάββατο, επιμένοντας ότι η διέλευση πρέπει επίσης να διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μεταδίδει το CNN που επικαλείται το Alqahera News, ένα τοπικό αιγυπτιακό ειδησεογραφικό κανάλι.

«Οι αιγυπτιακές αρχές απέρριψαν την πρόταση να χρησιμοποιηθεί το πέρασμα της Ράφα μόνο για αλλοδαπούς.»

Πρόσθεσαν ότι, «η θέση της Αιγύπτου είναι ξεκάθαρη» και ότι απαιτεί τη διευκόλυνση της εισόδου και της διέλευσης βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το Alqahera News. , επικαλούμενο αιγυπτιακές πηγές.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε οδηγίες στους Παλαιστινίους-Αμερικανούς στη Γάζα λέγοντας ότι η συνοριακή διέλευση της Ράφα «μπορεί να είναι ανοιχτή» το απόγευμα του Σαββάτου.

«Ενημερώσαμε τους Αμερικανούς πολίτες στη Γάζα, με τους οποίους είμαστε σε επαφή, ότι, εφόσον κρίνουν ότι είναι ασφαλές, ίσως θέλουν να μετακινηθούν εγγύτερα στη διάβαση της Ράφα» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενδέχεται να μην υπάρχει κάποια έγκαιρη ενημέρωση στην περίπτωση που ανοίξει η διάβαση και «ίσως να μείνει ανοιχτή για περιορισμένο χρονικό διάστημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.