Οι δημοκρατίες του Λουγκάνσκ & του Ντονιέτσκ μπλόκαραν Facebook & Instagram λόγω «προώθησης πολιτικής μίσους»

Προωθούσαν την αμερικανική προπαγάνδα

Οι δημοκρατίες του Λουγκάνσκ & του Ντονιέτσκ μπλόκαραν Facebook & Instagram λόγω «προώθησης πολιτικής μίσους»

Οι ανεξάρτητες Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που αποσχίστηκαν από την Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι μπλόκαραν την πρόσβαση στο Facebook και το Instagram, ευθυγραμμιζόμενες με τη ρωσική πολιτική για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν την προπαγάνδα των ΗΠΑ.

Η Μόσχα αναγνώρισε τις δύο περιοχές ως ανεξάρτητες στις 21 Φεβρουαρίου και τρεις ημέρες αργότερα εξαπέλυσε επίθεση στην Ουκρανία, την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί, εν μέρει για να προστατεύσεις τους ρωσόφωνους κατοίκους.

«Η πρόσβαση στις πηγές πληροφοριών της αμερικανικής εταιρείας Meta, η οποία επιτρέπει τις προτροπές για βία σε βάρος των ρωσόφωνων χρηστών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, έχει ήδη αποκλειστεί» ανέφερε το υπουργείο Πληροφοριών του Ντονέτσκ στην ανακοίνωσή του. Όπως διευκρίνισε, αυτό σημαίνει ότι στο έδαφος της «Δημοκρατίας» έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στο Facebook και το Instagram.

Με ξεχωριστή ανακοίνωση, το «υπουργείο» Πληροφοριών του Λουχάνσκ ανέφερε ότι μπλόκαρε επίσης την πρόσβαση στα δίκτυα αυτά.

Η Meta Platforms δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη.

Η Ρωσία απαγόρευσε το Facebook και το Instagram τον Μάρτιο, αφού ένα δικαστήριο έκρινε την εταιρεία Meta ένοχη για «εξτρεμιστική δραστηριότητα», δηλαδή την προτροπή να πυροβολούν Ρώσους στρατιώτες.

Οι ρωσικές ρυθμιστικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση στο Instagram αφού η Meta ανέφερε ότι θα επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας στην Ουκρανία να αναρτούν μηνύματα όπως «Θάνατος στους Ρώσους εισβολείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Meta διευκρίνισε ότι «η προσωρινή αλλαγή στην πολιτική της περί ρητορικής μίσους ισχύει μόνο για την Ουκρανία»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.