ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Οι γειτονιές όπου οι νέοι σκοτώνονται περισσότερο από ότι στο πεδίο μάχης

Τρομακτικά νούμερα

Οι γειτονιές όπου οι νέοι σκοτώνονται περισσότερο από ότι στο πεδίο μάχης

Νέα μελέτη που έρχεται από τις ΗΠΑ, προκαλεί θόρυβο στην αμερικανική κοινωνία, αφού σε κάποιες κακόφημες γειτονιές στη χώρα, οι νέοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πυροβοληθούν από ότι οι στρατιώτες που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν.

Η ένοπλη βία είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε έφηβους και νέους εώς 21 ετών στις ΗΠΑ. τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά αφού ένας στους τρεις εφήβους έχει πρόσβαση σε όπλα και ένας στους 6 έχει προμηθευτεί όπλο χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς του.

Δύο ερευνητικές ομάδες από πανεπιστήμια των ΗΠΑ συνέλεξαν στοιχεία από τις 130.000 θανατηφόρες συμπλοκές που έγιναν στη χώρα, ενώ παράλληλα πήραν στοιχεία από τις επιθέσεις που έγιναν στους στρατιώτες των ΗΠΑ σε πεδία μάχης ανά τον κόσμο.

Η ανάλυση έδειξε ότι, στις πιο βίαιες περιοχές του Σικάγο, οι νέοι άνδρες αντιμετωπίζουν 3,23 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από πυροβολισμό σε σχέση με τους στρατιώτες που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν, τον πιο επικίνδυνο από τους δύο πολέμους.

1.9 περισσότερες φορές κινδυνεύουν οι νέοι να πυροβοληθούν στη Φιλαδέλφεια, ενώ το νούμερο πέφτει σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

Τα νούμερα συνεχίζουν και είναι σοκαριστικά, αφού ανάμεσα στα θύματα, το 98% είναι Αφροαμερικανοί και Λατίνοι.

Η έρευνα κλείνει με την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, αφού δεν είναι μόνο οι νεκροί οι απώλειες, αλλά και όσοι βρίσκονται αυτόπτοι μάρτυρες σε τέτοια γεγονότα, και οι συγγενείς των θυμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.