ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Τούρκοι κτύπησαν με drones τους Κούρδους του SDF στην Συρία: Οκτώ νεκροί

Κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Οι Τούρκοι κτύπησαν με drones τους Κούρδους του SDF στην Συρία: Οκτώ νεκροί

Τέσσερις ένοπλοι  των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οργάνωσης στην οποία κυριαρχούν οι Κούρδοι, σκοτώθηκαν απόψε το βράδυ στη Συρία από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, ανακοίνωσε η αυτόνομη κουρδική διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας.

Η Τουρκία εξαπολύει συχνά επιθέσεις στις ζώνες που ελέγχονται από τους Κούρδους και ενέτεινε τα πλήγματά της τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ένα UAV του κατακτητή  στόχευσε το χωριό Χιρμπέτ Χόι, στην περιοχή της Αμούντα» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνδρες που ανήκαν σε μια ομάδα αυτοάμυνας, ανέφερε η υπηρεσία τύπου του SDF.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν. Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια επίθεση στην ίδια περιοχή το τελευταίο 24ωρο καθώς χθες, επίσης κοντά στα σύνορα, σκοτώθηκαν άλλοι τρεις Κούρδοι ένοπλοι.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε ότι από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Σουλεϊμανίγια σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι που πιστεύεται ότι ήταν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Άλλος ένας τραυματίστηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πέντε επέβαιναν σε ένα όχημα και κινούνταν στην περιοχή του Σαρμπαζέρ όταν δέχτηκαν την επίθεση, είπε ο δήμαρχος της περιοχής Σάχο Οθμάν. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, το όχημα χτυπήθηκε δύο φορές μέσα σε 10 λεπτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.