ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ουκρανία: Η SBU συνέλαβε κατάσκοπο που φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία Β.Ζελένσκι

Με αεροπορική επιδρομή στο Μικολάιβ θα δολοφονούσαν τον Ουκρανό πρόεδρο

Ουκρανία: Η SBU συνέλαβε κατάσκοπο που φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία Β.Ζελένσκι

Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσε σήμερα ότι πέρασε χειροπέδες σ μια γυναίκα, η οποία σχεδίαζε να «δολοφονήσει» τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Η υπηρεσία ανέφερε πως η φερόμενη ως πληροφοριοδότρια «προετοίμαζε μια ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Μικολάιβ, κατά την επίσκεψη εκεί του προέδρου της Ουκρανίας», υποστηρίζοντας πως η συλληφθείσα «μάζευε πληροφορίες» σχετικά με «τις ώρες, τις τοποθεσίες και τις κατά προσέγγιση διαδρομές» της επίσκεψης του Ζελένσκι στο Μικολάιβ στα τέλη Ιουλίου.

Εκμεταλλευόμενοι τις εν λόγω πληροφορίες, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μια «μαζική» αεροπορική επιδρομή στην περιοχή, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ως κατάληξη να σκοτωθεί ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με την SBU, η γυναίκα συνελήφθη τη στιγμή που έδινε πληροφορίες στους Ρώσους, με την υπηρεσία ασφαλείας, όπως γράφει το «Politico», να αυξάνει τα μέτρα προστασίας του Ουκρανού προέδρου, μετά την αποκάλυψη της παράνομης δραστηριότητάς της. Όπως μεταδίδει ο «Guardian», η συλληφθείσα ενδέχεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία της μη εξουσιοδοτημένης διάδοσης πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις όπλων και στρατευμάτων, ενώ βρίσκεται, πλέον, αντιμέτωπη ακόμη και με 12ετή ποινή κάθειρξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φερόμενη ως πληροφοριοδότρια είχε εργαστεί στο παρελθόν ως πωλήτρια σε στρατιωτικό κατάστημα και ζούσε στην πόλη Ochakov, στη νότια Ουκρανία. Αναμένεται επίσημη αντίδραση από το Κρεμλίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.