ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Κορυφαίος αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφαλείας αποπέμφθηκε εξαιτίας παρακολούθησης δημοσιογράφων

Η απόφαση ελήφθη από τον επικεφαλής της SBU και επικυρώθηκε από τον πρόεδρο Ζελένσκι

Ουκρανία: Κορυφαίος αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφαλείας αποπέμφθηκε εξαιτίας παρακολούθησης δημοσιογράφων

Αποπέμφθηκε κορυφαίος αξιωματούχος της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU) εξαιτίας του σκανδάλου με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων το οποίο αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο, δήλωσε χθες Δευτέρα καλά πληροφορημένη πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Τον προηγούμενο μήνα, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν τη διενέργεια έρευνας για «παράνομη υποκλοπή και βιντεοσκόπηση» δημοσιογράφων του ερευνητικού ιστότοπου Bihus Info, γνωστού στην Ουκρανία για αποκαλύψεις σκανδάλων διαφθοράς.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει την αντίδραση του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» οποιαδήποτε μορφή πίεσης σε δημοσιογράφους.

Στέλεχος της SBU, που μίλησε στο AFP υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε πως «ο Ρομάν Σεμεντσένκο αποπέμφθηκε εξαιτίας της παρακολούθησης συντακτών του Bihus Info». Η απόφαση ελήφθη από τον επικεφαλής της SBU και επικυρώθηκε από τον πρόεδρο Ζελένσκι, διευκρίνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διεύθυνση του Bihus Info παραδέχθηκε τον Ιανουάριο ότι ορισμένοι εικονολήπτες του είχαν κάνει χρήση «παράνομων ουσιών» σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο και ηχογραφημένων συνομιλιών στο YouTube. Καταδίκασε ωστόσο την «επαίσχυντη ειδική επιχείρηση» της SBU που διέθεσε περίπου 30 υπαλλήλους για την επί μήνες παρακολούθηση μελών του, σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.