ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με πυραύλους-«δόλωμα» ADM-160 MALD διαπέρασαν τη ρωσική αεράμυνα στο Λουχάνκ οι Ουκρανοί – Αναφορές για πρώτη χρήση των βρετανικών Storm Shadow (βίντεο)

Με δύο πυραύλους κτύπησαν οι Ουκρανοί - Πληροφορίες ότι φλέγεται αποθήκη καυσίμων

Με πυραύλους-«δόλωμα» ADM-160 MALD διαπέρασαν τη ρωσική αεράμυνα στο Λουχάνκ οι Ουκρανοί – Αναφορές για πρώτη χρήση των βρετανικών Storm Shadow (βίντεο)

(Ανανέωση κειμένου – Αρχικό κείμενο 19.37): Επίθεση με πυραύλους, πιθανότατα βρετανικούς cruise Storm Shadow, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής (12/5) οι Ουκρανοί στο Λουχάνσκ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πόλη χτυπήθηκε από δύο πυραύλους, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές κοντά στο σημείο των εκρήξεων, ειδικά σε ένα εργοστάσιο μηχανολογικό και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Όπως αναφέρει ανταποκριτής του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη κοντά σε ένα από τα εργοστάσια. Στο σημείο βρίσκονται οι ρωσικές αρχές για να σβήσουν τη φωτιά.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί στοχοποίησαν αποθήκη καυσίμων/πετρελαίου στην πόλη. Παράλληλα η επίθεση έρχεται λίγα 24ωρα μετά την παραλαβή των πυραύλων cruise μεγάλης εμβελείας, Storm Shadow.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι οι Ουκρανοί έκαναν χρήση των βρετανικών πυραύλων, καθώς το συγκεκριμένο σημείο είναι εκτός εμβέλειας των HIMARS. 

Oι Ουκρανοί κατάφεραν να διαπεράσουν τη ρωσικά αεράμυνα στο Λουχάνσκ χρησιμοποιώντας πυραύλους δόλωμα ADM-160 MALD, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να «κουράζουν» την εχθρική αεράμυνα, την οποία την εξουδετερώνουν στη συνέχεια οι πραγματικοί πύραυλοι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλων αναπτύσσεται στις ΗΠΑ και ποτέ δεν ανακοινώθηκε παράδοσή του στην Ουκρανία. 

Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους και όχι εντός της Ρωσίας. Να τονίσουμε ωστόσο ότι οι Ουκρανοί θεωρούν ότι το Λουχάνσκ είναι ουκρανική περιφέρεια, παρόλο που προσαρτήστε από τη Ρωσία.

Να θυμίσουμε ότι μετά την παραλαβή των Storm Shadow από την Ουκρανία η Ρωσία είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την απάντησή της.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία αυτή πως «οι ένοπλες δυνάμεις μας θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.