ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Πακιστάν: Πλήθος λίντσαρε μέχρι θανάτου θρησκευτικό ηγέτη – Τον κατηγόρησαν για «βλασφημία» (βίντεο)

H κατηγορία της βλασφημίας θεωρείτε μια από τις βαρύτερες στην ισλαμική κοινότητα του Πακιστάν

Πακιστάν: Πλήθος λίντσαρε μέχρι θανάτου θρησκευτικό ηγέτη – Τον κατηγόρησαν για «βλασφημία» (βίντεο)

Θύμα ξυλοδαρμού, ο οποίος οδήγησε στο θάνατο, έπεσε ένας θρησκευτικός ηγέτης στο Πακιστάν καθώς μετά από ομιλία του η οποία κατηγορήθηκε ως «βλασφημία», δέχτηκε την άγρια επίθεση του πλήθους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Al-Jazeera, το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, με θύμα τον Nigar Alam, ο οποίος έδινε ομιλία στο χωριό Sawaldher, η οποία ωστόσο δεν άρεσε ιδιαίτερα στους ντόπιους.

Ο Alam δέχτηκε την επίθεση του πλήθους, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχου, καθώς μερικές του αναφορές έγιναν αιτία να κατηγορηθεί για βλασφημία.

Η αστυνομία αρχικά κατάφερε να φυγαδεύσει τον Alam σε κοντινό κατάστημα αλλά ο όχλος κατάφερε να εισβάλει, να τραβήξει τον άτυχο άνδρα στο δρόμο και να τον ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου με ξύλα και σίδερα. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Η σορός του Alam μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να γίνει η απαραίτητη νεκροψία-νεκροτομή.

«Έχουμε μια πρώτη εικόνα για όσα έχουν συμβεί ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις απαντήσεις της νεκροψίας», ανέφερε αξιωματούχος στο Al-Jazeera.

H κατηγορία της βλασφημίας θεωρείτε μια από τις βαρύτερες στην ισλαμική κοινότητα του Πακιστάν και συχνά υπάρχουν ξυλοδαρμοί μέχρι θανάτου σε χωριά.

Τελευταίο περιστατικά που καταγράφηκε, ήταν στην πόλη Λαχόρ, όπου πλήθος εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα και πήρε έναν άνδρα ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βλασφημία.

A Muslim religious leader has been beaten to death in Pakistan for allegedly making ‘blasphemous remarks’ during a speech at a rally for Imran Khan’s opposition PTI party ⤵️ pic.twitter.com/KPi7opmvXt

— Al Jazeera English (@AJEnglish) May 7, 2023

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.