ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Περού: Γιατροί βρήκαν σταυρό κολλημένο στον οισοφάγο ενός παιδιού (βίντεο)

Το κοριτσάκι σώθηκε από θαύμα

Περού: Γιατροί βρήκαν σταυρό κολλημένο στον οισοφάγο ενός παιδιού (βίντεο)

Ένα απίστευτο ιατρικό περιστατικό συνέβη στο Περού, με ένα παιδί δέκα μηνών, αφού μια ακτινογραφία αποκάλυψε έναν σταυρό κολλημένο στον οισοφάγο του.

Η ανησυχητική ανακάλυψη έγινε αφού η μητέρα του παιδιού, η Maricarmen Sajami Rosas, παρατήρησε το μωρό της να κινδυνεύει και αναζήτησε αμέσως ιατρική βοήθεια. Το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 11 Νοεμβρίου, προκάλεσε κύματα φόβου και ανησυχίας στην οικογένεια.

Οι ακτινογραφίες έδειχναν ξεκάθαρα τον σταυρό να έχει σφηνωθεί μέσα στον λαιμό της μικρής ασθενούς, αποτελώντας σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή της.

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Victor Lazarte Echegaray στο La Libertad ανέλαβε γρήγορα δράση, επιλέγοντας μια ενδοσκοπική διαδικασία για την αφαίρεση του ενοχλητικού αντικειμένου.

@7newsaustralia Medical staff in Peru successfully removed a crucifix stuck in a child’s esophagus after she had accidentally swallowed the object. #xray #medical #Peru #7NEWS ♬ original sound – 7NEWS Australia

Η επέμβαση παρουσίασε μια μοναδική πρόκληση λόγω του σχήματος και του μεγέθους του σταυρού. «Η επέμβαση ήταν πολύ περίπλοκη επειδή επρόκειτο για σταυρό και είχε σφηνωθεί στο ανώτερο τρίτο του οισοφάγου», εξήγησε ο γιατρός Luis Esteves Cabanillas, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επέμβαση.

Παρά την αρχική δυσκολία στην απομάκρυνση του αντικειμένου, η επιμονή και η ικανότητα της ιατρικής ομάδας απέδωσαν καρπούς.

Η ανακούφιση της μητέρας ήταν αισθητή, καθώς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους γιατρούς, παρομοιάζοντας την επιτυχή επέμβασή τους με «θαύμα» και «ευλογία» που χάρισε στην κόρη της μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα λόγια της απηχούσαν το συναίσθημα πολλών γονέων που έχουν αντιμετωπίσει την αγωνία απρόβλεπτων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται τα παιδιά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.