ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Περού: Βίαια επεισόδια για το κύμα ακρίβειας – Στους δρόμους «κατεβάζει» η κυβέρνηση τον στρατό (φώτο)

Το Περού βρίσκεται αντιμέτωπο με τον υψηλότερο πληθωρισμό εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες

Περού: Βίαια επεισόδια για το κύμα ακρίβειας – Στους δρόμους «κατεβάζει» η κυβέρνηση τον στρατό (φώτο)

Η κυβέρνηση του Περού έδωσε σήμερα εντολή στον στρατό να αναπτύξει δυνάμεις στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων.

Στη χώρα των Άνδεων σημειώνονται εδώ και μια εβδομάδα αποκλεισμοί δρόμων, καθώς ξεχειλίζει η οργή για το κύμα της ακρίβειας που έχει θεριέψει μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο πασχίζει να βρει ουσιαστικές λύσεις. Πριν από λίγες ημέρες επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Λίμα προκειμένου να καταπνίξει τις διαμαρτυρίες.

Ωστόσο χιλιάδες αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ από τις διαδηλώσεις δεν έλειψαν τα βίαια επεισόδια.

Η κυβέρνηση μείωσε τον φόρο στα καύσιμα και αύξησε τον κατώτατο μισθό, ενώ εξετάζει επίσης την κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής.

Το πολιτικό μέλλον του Καστίγιο, ο οποίος ήταν ένας φτωχός αγρότης και δάσκαλος προτού εκλεγεί πρόεδρος του Περού, θεωρείται επισφαλές.

Η δημοτικότητά του έχει κατρακυλήσει στο 19%, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Datum που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο στην προεδρία, ο Καστίγιο έχει ξεπεράσει δύο φορές τον σκόπελο της διαδικασίας που ξεκίνησε στο Κογκρέσο για την απομάκρυνσή του από την εξουσία. 25534354 25534350 25534358 25534356

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
25534789
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.