Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Πολωνία: Aπελάθηκε Ουκρανός που πέταξε drone πάνω από κυβερνητικά κτίρια στη Βαρσοβία

Χειροπέδες και σε μία 17χρονη Λευκορωσίδα - Αφέθηκε ελεύθερη λίγη ώρα αργότερα

Πολωνία: Aπελάθηκε Ουκρανός που πέταξε drone πάνω από κυβερνητικά κτίρια στη Βαρσοβία

Η κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να απελάσει έναν 21χρονο Ουκρανό, καθώς φέρεται να πέταξε drone πάνω από κυβερνητικά κτίρια στη Βαρσοβία.

Ο εντοπισμός ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους να πετά πάνω από συνοικία στην οποία βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια, κυρίως τα γραφεία του πρωθυπουργού και του υπουργείου Άμυνας, όπως και μια κατοικία του αρχηγού του κράτους, έθεσε σε συναγερμό τις υπηρεσίες προστασίας του κράτους τη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα, μετά την εξουδετέρωση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, έναν Ουκρανό 21 ετών και μια Λευκορωσίδα 17 ετών.

Αρχικά, το βράδυ της Δευτέρας, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη δύο Λευκορώσων πολιτών.

Ο νεαρός άνδρας «παραβίασε το αεροπορικό δίκαιο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιάτσεκ Βισνιέφσκι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

Ο Ουκρανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή, καταδικάστηκε σε χρηματική ποινή, απέλαση στη χώρα καταγωγής του και απαγόρευση εισόδου στο πολωνικό έδαφος και στις άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν για πέντε χρόνια.

«Από σήμερα, θα παραδοθεί στους Ουκρανούς συνοριοφύλακες», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νταγκμάρα Μπιέλετς, εκπρόσωπος της πολωνικής αστυνομίας των συνόρων.

Η νεαρή Λευκορωσίδα ανακρίθηκε από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με τον Βισνιέφσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.