ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πορτογαλία: Έρευνες για υπόθεση διαφθοράς στο σπίτι του Αντόνιο Κόστα και σε υπουργεία

Οι έρευνες έγιναν στο γραφείο του προσωπάρχη, επιβεβαίωσε το πρωθυπουργικό γραφείο

Πορτογαλία: Έρευνες για υπόθεση διαφθοράς στο σπίτι του Αντόνιο Κόστα και σε υπουργεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Πορτογαλία οι έρευνες για υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με συμβόλαια που συνδέονται με πράσινο υδρογόνο και την εξόρυξη λιθίου.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε υπουργεία αλλά και στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού. «Επιβεβαιώνουμε πως διεξήχθησαν έρευνες στο γραφείο του προσωπάρχη» του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, «όμως δεν σχολιάζουμε τις ενέργειες της δικαιοσύνης», ανέφερε το γραφείο Τύπου του σοσιαλιστή πρωθυπουργού στο πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

Συνομιλία με τον Αντόνιο Κόστα είχε και ο πρόεδρος της χώρας, ο συντηρητικός Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, σύμφωνα με την προεδρία.

Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας έρευνας για υποψίες αθέμιτης επιρροής και διαφθοράς σε συμβόλαια που συνδέονται με το πράσινο υδρογόνο και με την εξόρυξη λιθίου, ενός μετάλλου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών και είναι ουσιώδους σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι έρευνες, στις οποίες παίρνουν μέρος περίπου 140 αστυνομικοί, αφορούν επίσης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υποδομών, σύμφωνα με την εφημερίδα Publico. Το υπουργείο επιβεβαίωσε τις έρευνες αν και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει για ποιον λόγο γίνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.