ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πορτογαλία: «Ντρέπομαι και έχω καθήκον να ζητήσω συγγνώμη» είπε για τα μετρητά που βρέθηκαν στην επίσημη κατοικία του ο Α.Κόστα

Ο Κόστα δήλωσε ότι ένιωσε προδομένος, όταν πληροφορήθηκε ότι οι Αρχές είχαν βρει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φακέλους στο γραφείο του προσωπάρχη του, Βίτορ Εσκάρια

Πορτογαλία: «Ντρέπομαι και έχω καθήκον να ζητήσω συγγνώμη» είπε για τα μετρητά που βρέθηκαν στην επίσημη κατοικία του ο Α.Κόστα

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα, ζήτησε συγγνώμη από τον λαό της Πορτογαλίας, εκφράζοντας την ντροπή του για την έρευνα διαφθοράς εναντίον του ίδιου και αρκετών μελών της κυβέρνησής του.

Ο Κόστα δήλωσε ότι ένιωσε προδομένος, όταν πληροφορήθηκε ότι οι Αρχές είχαν βρει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φακέλους στο γραφείο του προσωπάρχη του, Βίτορ Εσκάρια, στη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία την περασμένη Τρίτη.

Κόστα: «Ντρέπομαι και έχω καθήκον να ζητήσω συγγνώμη»

«Είναι κάτι που μου προκαλεί ντροπή και έχω καθήκον να ζητήσω συγγνώμη», είπε ο Κόστα σε τηλεοπτική ομιλία του.

Ο Κόστα, ο οποίος παραιτήθηκε την Τρίτη, θα παραμείνει προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας μέχρι να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2024. Ο ίδιος υποστήριξε ότι παρά το σκάνδαλο διαφθοράς η Πορτογαλία εξακολουθεί να είναι ασφαλής για ξένες επενδύσεις.

Οι πορτογαλικές Αρχές διερευνούν πιθανές πράξεις διαφθοράς σε σχέση με την παραχώρηση έργων εξόρυξης λιθίου στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένα τεράστιο έργο πράσινου υδρογόνου.

Ο Κόστα είπε ότι αντιμετωπίζει με σεβασμό την εν εξελίξει έρευνα για διαφθορά, αλλά υπερασπίστηκε το δικαίωμα της κυβέρνησής του να κάνει στρατηγικές επενδύσεις σε έργα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και είπε ότι η κυβέρνησή του ενεργούσε πάντα «σε αυστηρή συμμόρφωση με το νόμο» ενώ «προωθούσε την περιφερειακή ανάπτυξη, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ενισχύοντας τη διαφάνεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι μελλοντικές πορτογαλικές κυβερνήσεις πρέπει να έχουν την ελευθερία της πολιτικής δράσης για να ακολουθήσουν νόμιμες στρατηγικές», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.