ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρόεδρος Ιράν για επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό: «Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα»

Καταδίκασε την «απάνθρωπη, επιθετική και απεχθή πράξη εισβολής ως κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων»

Πρόεδρος Ιράν για επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό: «Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα»

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί εμφανίστηκε οργισμένος μετά το χτύπημα στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

«Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα», ήταν τα λόγια του πρόεδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί για τα πλήγματα χθες, Δευτέρα (01.04.2024), στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, τα οποία αποδίδονται στο Ισραήλ, από τα οποία σκοτώθηκαν 7 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

«Μέρα τη μέρα βλέπουμε να δυναμώνει το μέτωπο αντίστασης και η απέχθεια και το μίσος των ελεύθερων εθνών ενάντια στην παράνομη φύση» του Ισραήλ «και αυτό το άνανδρο έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο», υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Επίσης καταδίκασε την «απάνθρωπη, επιθετική και απεχθή πράξη εισβολής ως κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων».

Όπως σημείωσε, το Ισραήλ «ενέγραψε τις τυφλές δολοφονίες στην ημερήσια διάταξή του» μετά «τις επανειλημμένες ήττες και αποτυχίες» που έχει υποστεί «κατά της πίστης και της βούλησης των μαχητών του Μετώπου της Αντίστασης», αλλά «θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα επιτύχει ποτέ τους ζοφερούς του στόχους με τόσο απάνθρωπα μέσα».

Η επίθεση, που αποδίδεται στο Ισραήλ, είχε στο στόχαστρο το προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό και στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, εκ των οποίων οι επτά ήταν Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν.

Η Τεχεράνη δεσμεύτηκε να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου αυτή επιδρομή σε κτίριο διπλωματικής αποστολής του Ιράν στη Συρία, όπου η Τεχεράνη και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν συνεδρίασε χθες παρουσία του προέδρου Ραϊσί και έλαβε τις «απαραίτητες αποφάσεις», ανέφερε το ίδιο σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.