
Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, δήλωσε ότι το Ιράν «δεν δέχεται τελεσίγραφα».
Μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X, απευθυνόμενος στον ιρανικό λαό, υπογράμμισε ότι η κινητοποίηση και οι θυσίες των ενόπλων δυνάμεων τις τελευταίες 25 ημέρες έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια «ιστορική νίκη». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει τελεσίγραφα στο Ιράν ή στον λαό του».
Iranian Parliament Speaker Ghalibaf:
No one can issue an ultimatum to Iran and the Iranian people. pic.twitter.com/gB8vtxDQ64
— Clash Report (@clashreport) March 26, 2026
Ο Γκαλιμπάφ επισήμανε επίσης ότι η χώρα δεν σκοπεύει να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που προέκυψε από τον πόλεμο και ότι θα συνεχίσει να πιέζει έως ότου επιτευχθεί «πλήρης νίκη» και μπει τέλος στον επαναλαμβανόμενο κύκλο συγκρούσεων.
Τις προηγούμενες ημέρες, το όνομά του είχε συνδεθεί με πιθανές επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.