ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προς μερική αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων οδεύουν Σαουδική Αραβία και Συρία

Η αποκατάσταση, έστω και μερική, διπλωματικών δεσμών θα αποτελούσε την πλέον σημαντική εξέλιξη

Προς μερική αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων οδεύουν Σαουδική Αραβία και Συρία

Σαουδική Αραβία και Συρία διεξάγουν συνομιλίας για επανάληψη των προξενικών υπηρεσιών μεταξύ τους, σύμφωνα με την σαουδαραβική κρατική τηλεόραση και με το πρακτορείο Reuters.

Η αποκατάσταση, έστω και μερική, διπλωματικών δεσμών μεταξύ του Ριάντ και της Δαμασκού θα αποτελούσε την πλέον σημαντική εξέλιξη στην πορεία ομαλοποίησης των σχέσεων των αραβικών χωρών με το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, με τον οποίο μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, συγκεκριμένα η Δύση και οι περισσότερες αραβικές χώρες, είχαν διακόψει δεσμούς όταν άρχισε ο συριακός εμφύλιος πόλεμος το 2011.

Οι ΗΠΑ και πολλοί εκ των συμμάχων τους στον Αραβοπερσικό Κόλπο, μεταξύ αυτών η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, είχαν υποστηρίξει τμήματα του συριακού αντιπολιτευτικού αντάρτικου με χρήματα και όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.