
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ίνγκα Ρουγινιένε, το πρωί της Δευτέρας (27/10) ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε θα κλείσει τα σύνορα με τη Λευκορωσία μετά τις πρόσφατες προκλήσεις με μπαλόνια που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρουγινιένε ανακοίνωσε ότι η Λιθουανία θα εφαρμόσει σχέδιο για το πλήρες κλείσιμο των συνόρων με τη Λευκορωσία, με μοναδική εξαίρεση τους διπλωμάτες και τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναχωρούν από τη Λευκορωσία.
Η απόφαση έρχεται έπειτα από σειρά περιστατικών με μπαλόνια που, σύμφωνα με τις Αρχές του Βίλνιους, παραβίασαν τον λιθουανικό εναέριο χώρο.
Η πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα της δεν πρόκειται να ανεχθεί «καμία μορφή υβριδικής επίθεσης» και δεσμεύτηκε πως κάθε μελλοντικό περιστατικό παραβίασης θα αντιμετωπιστεί με κατάρριψη.
«Έτσι στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα προς τη Λευκορωσία ότι καμία υβριδική επίθεση δεν θα γίνει ανεκτή εδώ· θα λάβουμε τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα για να σταματήσουμε τέτοιες ενέργειες», δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο LRT.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.