ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Πύραυλο των Χούθι της Υεμένης στο διάστημα κατέρριψε το Ισραήλ (βίντεο)

Ο πύραυλος διήνυσε μια απόσταση περίπου 1.600 χλμ. πάνω από την αραβική χερσόνησο

Πύραυλο των Χούθι της Υεμένης στο διάστημα κατέρριψε το Ισραήλ (βίντεο)

Το υπερσύγχρονο σύστημα αεράμυνας Arrow για να καταρρίψει έναν βαλλιστικό πύραυλο έξω από την ατμόσφαιρα χρησιμοποίησε το Ισραήλ.

Ο πύραυλος, που πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης, διήνυσε μια απόσταση περίπου 1.600 χλμ. πάνω από την αραβική χερσόνησο και πετούσε πάνω από την ατμόσφαιρα προτού αναχαιτιστεί από το σύστημα Arrow του Ισραήλ σε ύψος 100 χλμ. από την επιφάνεια της Γης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Φαίνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που το σύστημα αεράμυνας Arrow αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο εκτός δοκιμής, σύμφωνα με το Breaking Defense. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι «αναχαίτισαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας» σε ανάρτηση στις 2 Νοεμβρίου στο X. Οι IDF δεν επιβεβαίωσαν εάν η αναχαίτιση έγινε εκτός της ατμόσφαιρας.

Κάτοικοι της πόλης Εϊλάτ του νοτίου Ισραήλ ανέφεραν ότι άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη εκείνη την ώρα, σύμφωνα με την Telegraph, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πώς μπορεί να συνέβη αυτό, αν η αναχαίτιση του πυραύλου έγινε εκτός της γήινης ατμόσφαιρας.

Μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εκτοξεύσει σποραδικά πυραύλους και ρουκέτες κατά του Ισραήλ, όπως και η Χεζμπολάχ και άλλες υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικοί λένε ότι ο πύραυλος θα είχε ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει στο στόχο του, επειδή εκτοξεύτηκε από απόσταση περίπου 990 μιλίων. Η αναχαίτισή του, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα αξιωματούχος της άμυνας του Ισραήλ, «κυρίως, αποδεικνύει στο Ιράν, το οποίο ήταν πίσω από την εκτόξευση και προμήθευσε τον πύραυλο, ότι το Ισραήλ έχει την ικανότητα να ενεργήσει ενάντια στο πυραυλικό του πρόγραμμα και αυτό έχει πολύ ευρύτερες επιπτώσεις στην περιφερειακή σύγκρουση». Τον περασμένο μήνα, αμερικανικό αντιτορπιλικό αναχαίτισε αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους των Χούθι που πιστεύεται ότι κατευθύνονταν προς στόχους εντός του Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.