ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: Προσφεύγει στην Δικαιοσύνη μετά τις δηλώσεις του Κ.Κιλιτσντάρογλου

Τον κατηγόρησε για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Ρ.Τ.Ερντογάν: Προσφεύγει στην Δικαιοσύνη μετά τις δηλώσεις του Κ.Κιλιτσντάρογλου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προσφύγει στην τουρκική δικαιοσύνη κατά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή δηλώσεις του ότι ο Τούρκος πρόεδρος μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό και ετοιμάζεται να «δραπετεύσει» από τη χώρα.

«Προχωρούμε σε νομικά μέτρα εις βάρος του Κιλιτσντάρογλου, λόγω των αβάσιμων κατηγοριών του και των συκοφαντιών εις βάρος του Προέδρου μας», δήλωσε ο δικηγόρος του Ερντογάν, Χουσεϊν Αϊντίν.

Τι υποστήριξε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο ηγέτης του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ισχυρίστηκε χθες στη διάρκεια ομιλίας του στην ΚΟ του κόμματός του ότι δημιουργήθηκε εικονικό ίδρυμα στις ΗΠΑ κι ότι την πραγματική διαχείρισή του έχουν μέλη της οικογένειας Ερντογάν, που ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές προκειμένου να αποφύγει τη δικαστική δίωξη για διαφθορά και κλοπή εθνικού πλούτου.

Το υποτιθέμενο σχέδιο αφορά κατά τον Κιλιτσντάρογλου «μερικές εκατοντάδες άτομα, ξεκινώντας από μέλη της οικογένειας του Ερντογάν» και μεταφορά «μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό μέσω παράνομων δομών» για χρήση σε εικονικές εταιρείες για την απόκτηση αδειών παραμονής και εργασίας στο εξωτερικό. «Μην επιχειρήσετε να το αρνηθείτε», είπε, απευθυνόμενος στον Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε όλη την αλήθεια και έχουμε όλα τα έγγραφα στη διάθεσή μας». Ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε αργότερα στο Twitter ότι ένα δισ. τουρκικές λίρες (61,4 εκατομμύρια δολάρια) μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα μη κυβερνητικά ιδρύματα TÜRGEV ​​και Ensar, γνωστά για τις στενές τους σχέσεις με το κυβερνών AKP του Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλουν να διαφύγουν παράνομα από τη χώρα που κατέστρεψαν στις ΗΠΑ, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα Πενσυλβάνια για τους εαυτούς τους», είπε ο Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην ίδια αμερικανική Πολιτεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.