ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ράφα: 10 φορτηγά με βοήθεια και μια ιατρική ομάδα μπήκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας

«Διεξάγονται διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για να διασφαλιστεί η διέλευση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας»

Ράφα: 10 φορτηγά με βοήθεια και μια ιατρική ομάδα μπήκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας

Μια ιατρική ομάδα και 10 φορτηγά με βοήθεια εισήλθαν σήμερα στην Λωρίδα της Γάζας μέσω της Ράφα, του συνοριακού περάσματος με την Αίγυπτο, μεταφέροντας νερό, τρόφιμα και φάρμακα, δήλωσε στο Reuters Παλαιστίνιος συνοριακός αξιωματούχος.

«Σήμερα το πρωί, ιατρική αντιπροσωπεία που συνίσταται από 10 ξένους γιατρούς εισήλθε, επιπλέον των 10 φορτηγών που εισήλθαν στην Λωρίδα της Γάζας μέσω του χερσαίου περάσματος της Ράφα, μεταφέροντας νερό, τρόφιμα και φάρμακα, ανεβάζοντας σε μόλις 84 τον συνολικό αριθμό των φορτηγών (που έχουν εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακα) από την έναρξη του πολέμου», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Λίγο νωρίτερα σήμερα η Λιν Χέιστινγκς, η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ότι ένας συνδυασμός τεχνικών, πολιτικών και ζητημάτων ασφαλείας εμποδίζει την παράδοση βοήθειας.

Η ίδια σημείωσε ότι ενδελεχείς διαπραγματεύσεις διεξάγονται με το Ισραήλ για να διασφαλιστεί η διέλευση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκούμενο από το Ισραήλ παλαιστινιακό θύλακα, αφού ανέφερε ότι μέχρι σήμερα είχαν περάσει γύρω στα 74 φορτηγά με βοήθεια σε αυτόν.

Ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την μεταφορά καυσίμων στην Γάζα, και η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες δηλώνει ότι η απουσία καυσίμων θέτει εκεί σε κίνδυνο ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Αξιωματούχοι προσπαθούν επίσης να αποφασίσουν για τον τρόπο που θα διανείμουν την ελάχιστη αυτή βοήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γνωρίζουμε για 1.000 ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση και για πάνω από 100 παιδιά και μωρά που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες, άρα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσπαθήσουμε να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες ανάλογα με το πού υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη», κατέληξε η Χέιστινγκς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.