ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ρωσία: Αποκαλύφθηκε η αιτία πίσω από την απώλεια του GPS στη Βαλτική – Το σύστημα «Ιχνηλάτης» και η δράση του

Διέρρευσαν σχέδια για τους σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου στο Καλίνινγκραντ

Ρωσία: Αποκαλύφθηκε η αιτία πίσω από την απώλεια του GPS στη Βαλτική – Το σύστημα «Ιχνηλάτης» και η δράση του

Διαρροή πληροφοριών πραγματοποιήθηκε για τη δομή και τη δράση των ρωσικών εγκαταστάσεων ηλεκτρονικού πολέμου στο Καλίνινγκραντ, οι οποίες όπως φαίνεται, ήταν το αίτιο πίσω από την παρεμπόδιση του σήματος γεωεντοπισμού GPS τις προηγούμενες ημέρες στη Βαλτική.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί δύο συστήματα στο Καλίνινγκραντ για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου στην Ευρώπη, παρεμποδίζοντας πέρα από τα σήματα GPS, πληθώρα ραδιοκυμάτων.

Η διαρροή πληροφοριών περιλαμβάνει το κόστος και τα σχεδιαγράμματα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Το σύστημα 14Ts227 (14Ц227) Tobol κατασκευάστηκε με κόστος 6,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το σύστημα Pathfinder (Следопыт) κατασκευάστηκε για 8,4 εκατομμύρια δολάρια, και τα δύο στο Καλίνινγκραντ.

Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται και για τη διακοπή δορυφορικών επικοινωνιών πάνω από την Ουκρανία, με τη Ρωσία να έχει ήδη κατασκευάσει 6-7 συστήματα Tobol για αυτό το ρόλο, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών της Μόσχας και του Κρασνοντάρ.

Σημαντικό στοιχείο του ηλεκτρονικού πολέμου είναι η συλλογή πληροφοριών για τα ηλεκτρονικά συστήματα του αντιπάλου.

Η Ρωσία αναπτύσσει τρεις επίγειες τοποθεσίες υποκλοπής και επεξεργασίας σημάτων (SIGINT), που προορίζονται για τη λήψη και ανάλυση σημάτων από ξένους δορυφόρους που πετούν πάνω από το ρωσικό έδαφος.

Αυτές οι τοποθεσίες θα συμπληρώσουν τις πληροφορίες που λαμβάνονται από τα οπτικά τηλεσκόπια και τα ραντάρ του Διαστημικού Συστήματος Επιτήρησης (SKKP) της χώρας.

Παρόλο που δεν έχουν συνδεθεί ειδικά με το πρόγραμμα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας, οι πληροφορίες από αυτούς τους ιστότοπους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά ξένων δορυφόρων.

Οι εγκαταστάσεις SIGINT κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου Следопыт («Ιχνηλάτης»), το οποίο αποκαλύφθηκε το 2013 από τον διοικητή των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, Aleksandr V. Golovko, ο οποίος το περιέγραψε ως «ένα δίκτυο εξειδικευμένων συγκροτημάτων για παρακολούθηση».

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.