Ρωσία: «Εξουδετερώθηκαν» 39 Ουκρανοί σαμποτέρ στο Μπέλγκοροντ

Σημειώθηκαν μάχες

Ρωσία: «Εξουδετερώθηκαν» 39 Ουκρανοί σαμποτέρ στο Μπέλγκοροντ

Οι ρωσικές αρχές του Μπέλγκοροντ «εξουδετέρωσαν» 39 σαμποτέρ, οι οποίοι προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή νωρίτερα. 

Νωρίτερα η Ρωσία έθεσε την περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία και έχει γίνει τόπος ένοπλης εισβολής «σαμποτέρ», υπό το «νομικό καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ.

Το καθεστώς αυτό, που αποφασίστηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας (FSB), προβλέπει, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνήτης, τη δυνατότητα απομάκρυνσης πολιτών από τις εν λόγω περιοχές, τον αυξημένο έλεγχο των τηλεπικοινωνιών, τη διευκόλυνση των επεμβάσεων των «αντιτρομοκρατικών» δυνάμεων ή τους ενισχυμένους ελέγχους ταυτοτήτων και οχημάτων.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής του Μπέλγκοροντ δήλωσε ότι «ομάδα σαμποτέρ» του ουκρανικού στρατού εισήλθε στο ρωσικό έδαφος στην συνοικία Γκραϊβαρόν που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του χωριού Γκλότοβο, άλλοι τρεις στην περιοχή Γκραϊβορόν και ένας στο χωριό Ζαμόστιε.

Ο Γκλαντκόφ δήλωσε ότι τρία σπίτια και ένα τοπικό διοικητικό κτίριο υπέστησαν ζημιές κατά την διάρκεια επίθεσης από την Ουκρανία.

Στο Γκραϊβορόν, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οι τραυματίες είναι δύο άνδρες και μια γυναίκα οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Τρία ιδιωτικά σπίτια υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο χωριό Ζαμόστιε, σύμφωνα με τον Γκλαντκόφ ένα βλήμα έπεσε σε παιδικό σταθμό, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί τις φλόγες και να τραυματισθεί μια γυναίκα στα χέρια, στην οποία επί τόπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.