ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γ.Πριγκόζιν: Αναγνωρίστηκε από το κομμένο του δάχτυλο το πτώμα του

Η σορός του αναγνωρίστηκε από έναν ανώτερο διοικητή της Wagner

Γ.Πριγκόζιν: Αναγνωρίστηκε από το κομμένο του δάχτυλο το πτώμα του

Ρωσικό κανάλι στο Telegram μεταδίδει ότι η σορός του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναγνωρίστηκε από το κομμένο του δάχτυλο μεταξύ των συντριμμιών του αεροπλάνου που έπεσε στο Τβερ της Ρωσίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρωσικό κανάλι VchK-OGPU στο Telegram, η σορός του Γεβγκένι Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε από έναν ανώτερο διοικητή της Wagner, ο οποίος εντόπισε το κομμένο δάχτυλό του στο αριστερό χέρι, τραυματισμό που υπέστη όταν ήταν στη φυλακή.

Στο ίδιο κανάλι αναφέρεται ότι ο υπαρχηγός της Wagner και δεξί χέρι του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο Ντμίτρι Ούτκιν, αναγνωρίστηκε από τα τατουάζ του. «Η σορός του Γεβγκένι Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε επίσημα στο νεκροτομείο από έναν από τους διοικητής του PMC Wagner. Το κύριο σημάδι ήταν η απουσία ενός δαχτύλου», αναφέρει το VchK-OGPU.

Πάντως, στο αεροπλάνο επέβαινε σχεδόν σύσσωμη η ιεραρχία της Wagner, με τα σενάρια για τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν να έχουν «φουντώσει» τις τελευταίες ώρες. Κάποιοι υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι δεν έχει πεθάνει με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας να δηλώνει σήμερα ότι δεν υπάρχει οριστική απόδειξη για τον θάνατό του.

Βάλανε βόμβες στο αεροπλάνο;

Για σκόπιμη έκρηξη που προκάλεσε τη συντριβή του αεροπλάνου κάνει λόγο η προκαταρκτική αξιολόγηση του δυστυχήματος από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ωστόσο, το Πεντάγωνο τονίζει ότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία για ενδεχόμενη χρήση πυραύλου άμυνας εδάφους – αέρος.

Ενώ οι αξιωματούχοι δυτικών χωρών εικάζουν ότι «πολύ πιθανόν» ο Γεβγκένι Πριγκόζιν να ήταν στόχος και να υποδεικνύουν ότι το αεροπλάνο είχε βόμβα ή έγινε κάποιο σαμποτάζ, δεν είναι σαφές αν ο θάνατός του ήταν η εκδίκηση του Βλαντιμίρ Πούτιν για την ανταρσία της Wagner τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν λίγα 24ωρα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, λέγοντας ότι ήταν «ταλαντούχος επιχειρηματίας που έκανε λάθη» και τον ευχαρίστησε για τη «συνεισφορά» του στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι επισκευές της «τελευταίας στιγμής»

Τα σενάρια περί τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών ή βόμβας στο αεροπλάνο που επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν τροφοδοτούνται από τις ειδήσεις που μετέδωσαν 2 ρωσικά ΜΜΕ, ότι ενδεχομένως μία ή δύο βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο αεροσκάφος, με τη DailyMail να αναφέρει ότι είχαν μπει στο πίσω μέρος κοντά στην τουαλέτα.

Παράλληλα, οι αποκαλύψεις της 39χρονης αεροσυνοδού, Κριστίνα Ρασπόποβα, στην ανάρτησή της στα social media ότι η απογείωση της πτήσης καθυστέρησε λόγω «επισκευών» της τελευταίας στιγμής, έδωσε τροφή για περαιτέρω σενάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε και οι αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής ισχυρίστηκαν πως άκουσαν έναν μεταλλικό κρότο και στη συνέχεια είδαν το αεροπλάνο να συντρίβεται στο έδαφος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.