ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρώσος συνταγματάρχης ε.α. M.Khodaryonok: «Ολόκληρη η Βαλτική Θάλασσα θα μπορούσε να ναρκοθετηθεί από την Ρωσία»

Τι θα μπορούσε να φέρει η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ρώσος συνταγματάρχης ε.α. M.Khodaryonok: «Ολόκληρη η Βαλτική Θάλασσα θα μπορούσε να ναρκοθετηθεί από την Ρωσία»

Τον τρόπο με τον οποίο Ρωσία και ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε πυρηνική σύγκρουση προέβλεψε ο Ρώσος απόστρατος Mikhail Khodaryonok. 

Το Σάββατο, ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών και σχολιαστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε ένα βίντεο με τον συνταξιούχο Ρώσο συνταγματάρχη Mikhail Khodaryonok όπου εμφανίστηκε σε μια κρατική εκπομπή ειδήσεων, συζητώντας τις εντάσεις με τα έθνη στη Βαλτική Θάλασσα.

Προειδοποίησε τη Σουηδία, η οποία δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά βρίσκεται σε διαδικασία προσπάθειας να το κάνει άμεσα, ενάντια στην ανταγωνιστική συμπεριφορά προς τη Ρωσία.

Πρότεινε επίσης ότι οι εντάσεις στην περιοχή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αναπόφευκτη πυρηνική σύγκρουση με άλλα μέλη του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Παρ’ όλα αυτά, αυτό στην πραγματικότητα θα οδηγούσε σε σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Khodaryonok.

«Και αυτή η σύγκρουση μπορεί να είναι μόνο πυρηνική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κάτοικοι της Στοκχόλμης και του Ταλίν της πρωτεύουσας της Εσθονίας ας αναρωτηθούν: “Το χρειάζεστε;”  

Φαντάζεστε μια υποβρύχια πυρηνική έκρηξη στο δρόμο του Ταλίν ή της Στοκχόλμης, που θα παρασύρει την πόλη σας με ένα κύμα;

Φαντάζεστε ότι ολόκληρη η Βαλτική Θάλασσα θα μπορούσε να φορτωθεί με τις νάρκες μας; Μπορεί να πετάξουμε τόσες πολλές νάρκες που θα σας έπαιρνε 10 χρόνια για να τις αποναρκοθετήσετε, αν είχατε ακόμα τη δυνατότητα και τα μέσα να το κάνετε».

Η Σουηδία είναι μεταξύ των ελάχιστων ευρωπαϊκών εθνών, μαζί με χώρες όπως η Ουκρανία και η Γεωργία, που το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει ως επίδοξα μέλη. Προσπαθεί να ενταχθεί στη συμμαχία από τις αρχές του τρέχοντος έτους, μετά από αδιέξοδο λόγω αντιπαραθέσεων από την Τουρκία.

Τον Ιούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε την αντίθεσή του στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ . Η Φινλανδία έγινε επίσημα δεκτή τον Απρίλιο, ενώ άλλα κράτη της Βαλτικής, όπως η Πολωνία, η Εσθονία και η Λετονία, έγιναν δεκτές μεταξύ 1999 και 2004. Ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι η ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία θα μετέτρεπε τη Βαλτική Θάλασσα σε «Λίμνη του ΝΑΤΟ», παρεμποδίζοντας σοβαρά τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το άρθρο 5 της συμφωνίας του ΝΑΤΟ ορίζει ότι τα κράτη μέλη θα θεωρήσουν μια επίθεση σε ένα από αυτά ως επίθεση σε όλους και θα παράσχουν την απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια ως απάντηση. Επομένως, μια επίθεση από τη Ρωσία εναντίον ενός από αυτά τα μέλη θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πολύ ευρύτερη διεθνή σύγκρουση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.