
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του υποστήριξε ότι έχει πλέον κηρυχθεί «ανοιχτός πόλεμος» εναντίον της Ρωσίας, κατηγορώντας τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως «αιχμή του δόρατος» και ως γεωπολιικό πολιορκητικό κριό κατά της Μόσχας.
Όπως τόνισε, χωρίς τη μαζική δυτική στρατιωτική υποστήριξη —σε επίπεδο οπλικών συστημάτων, παροχής πληροφοριών, δορυφορικής επιτήρησης και στρατιωτικής εκπαίδευσης— το Κίεβο δεν θα είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει τη σύγκρουση με τη σημερινή ένταση.
Lavrov stated that an open war has been declared against Russia
According to him, Kiev is being used by the West as a “spearhead” and a geopolitical battering ram against Moscow.
The head of the Russian Foreign Ministry noted that without Western weapons, intelligence data,… pic.twitter.com/jWEDYCuP6L
— Sprinter Press Agency (@SprinterPress) April 25, 2026
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επεσήμανε ακόμη ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, στρατιωτικά επιτελεία ευρωπαϊκών χωρών, όπως του Βελγίου και της Γερμανίας, μιλούν πλέον ανοιχτά για προετοιμασία ενδεχόμενης πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία.
«Πόσο πιο ξεκάθαρο μπορεί να γίνει;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα θεωρεί πως η αντιπαράθεση με τη Δύση έχει περάσει πλέον σε μια νέα, ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.