ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ο Β.Ζελένσκι υπογράφει επάνω σε SCALP-EG πριν τον εξαπολύσει κατά της γέφυρας Χόνχαρ στην Κριμαία

Πρώτο βίντεο με SCALP-EG αναρτημένο σε ουκρανικό Su-24

Ο Β.Ζελένσκι υπογράφει επάνω σε SCALP-EG πριν τον εξαπολύσει κατά της γέφυρας Χόνχαρ στην Κριμαία

Το πρώτο  βίντεο με τον γαλλικό πύραυλο cruise SCALPEG αναρτημένο σε αεροσκάφος  της ουκρανικής Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα το Κίεβο.

Στο βίντεο φαίνεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι να υπογράφει επάνω στον πύραυλο πριν το Su-24M απογειωθεί και τον εκτοξεύσει κατά της γέφυρας Χόνχαρ στην Κριμαία.

Τα αεροσκάφη Su-24 έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης και για την εκτόξευση βλημάτων Strorm Shadow (ίδια πρακτικά με τα γαλλικά SCALP) τα οποία είχε δώσει η Βρετανία στην Ουκρανία.

Η απόφαση για την προμήθεια των γαλλικών βλημάτων στην Ουκρανία είχε  ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

«Αυτοί οι πύραυλοι θα βοηθήσουν τις προσπάθειες του Κιέβου να υποβαθμίσει τη ρωσική επιμελητεία τη διοίκηση και τον έλεγχο, υπονομεύοντας την ικανότητα της Ρωσίας να αντιστέκεται στις ουκρανικές δυνάμεις», είχε πει ο Μακρόν.

Όπως το Storm Shadow, έτσι και το SCALP-EG έχει βεληνεκές 250 km και φέρει μια ισχυρή διπλή κεφαλή BROACH που μπορεί να πλήξει καλά θωρακισμένους  στόχους. Χρησιμοποιεί σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, GPS και χαρτογράφηση εδάφους για καθοδήγηση, χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή υπέρυθρων και αυτόματη αναγνώριση στόχου στην τερματική φάση. Μετά την εκτόξευση, ο πύραυλος πετά σε χαμηλό ύψος για να αποφύγει τον εντοπισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.