ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε γενικό αναβρασμό ο πλανήτης: .Αυστηρό μήνυμα Ρωσίας σε Ιαπωνία

“Η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ απειλή για τη διεθνή ασφάλεια”

Σε γενικό αναβρασμό ο πλανήτης: .Αυστηρό μήνυμα  Ρωσίας σε Ιαπωνία

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο προειδοποίησε τον Ιάπωνα πρέσβη ότι οι «επικίνδυνες τάσεις» στη στρατιωτική συνεργασία του Τόκιο με τις Ηνωμένες Πολιτείες συνιστούν μια απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην νοτιοανατολική Ασία.

Η Μόσχα πήρε θέση, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα παρουσίασαν τα σχέδια τους για βαθύτερη στρατιωτική συνεργασία και πάνω σε προγράμματα που αρχίζουν από πυραύλους και φθάνουν σε προσεδαφίσεις στην Σελήνη, ενισχύοντας την μακροχρόνια συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας έχουν ενισχύσει τους στρατούς τους για να αντιμετωπίσουν αυτό που θεωρούν ως αυξανόμενη απειλή από την Κίνα στη Νότια και την Ανατολική Σινική Θάλασσα και για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα κατάληψης της Ταϊβάν.

Ο Μπάιντεν και ο Κισίντα μίλησαν επίσης και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρουντένκο είπε στον πρέσβη Ακίρα Μούτο ότι η Ρωσία έκρινε ότι οι διμερείς σχέσεις με την Ιαπωνία έχουν πέσει σε ένα «πρωτοφανές χαμηλό επίπεδο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εξελίξεις στη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ιαπωνίας «θα ληφθούν υπόψη από τη ρωσική πλευρά κατά τη διαμόρφωση της πολιτικής έναντι της Ιαπωνίας και της περιοχής στο σύνολό της», δήλωσε ο Ρουντένκο στον πρέσβη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.