
Σε μια παρέμβαση που προκαλεί αίσθηση, ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Σκοτ Ρίτερ, αποκάλυψε ότι βρέθηκε ο ίδιος στο στόχαστρο επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην περιοχή της Ζαπορίζια.
Σύμφωνα με τον Ρίτερ, τα drones τύπου «Hornet» –που αποτελούν πλέον ένα από τα πιο φονικά εργαλεία στο μέτωπο– χρησιμοποιούν τεχνολογία καθοδήγησης από τη Starlink, την αμερικανική εταιρεία του Έλον Μασκ.
🚨 Scott Ritter attacked by Starlink-guided Ukrainian drones
💬 “I was being attacked by drones that are guided by Starlink, an American company, and manufactured with the assistance of Eric Schmidt of Google. The Hornet drone, one of the top killers right now in Zaporozhye,”… pic.twitter.com/HTimvPPhmd
— Ignorance, the root and stem of all evil (@ivan_8848) June 22, 2026
Οι αιχμές του Ρίτερ για τη δυτική εμπλοκή:
Ο Ρίτερ έκανε λόγο για κατασκευή των drones με τη συνδρομή του Έρικ Σμιτ της Google, αναδεικνύοντας τον ρόλο των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών στην πολεμική μηχανή της Ουκρανίας.
Παρά τις βρετανικές διακηρύξεις για αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων drones και τα δισεκατομμύρια που «δαπανώνται σε φανταχτερή στρατιωτική τεχνολογία» από τη Δύση, ο Ρίτερ υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί συνεχίζουν να χάνουν στο πεδίο.
«Δεν λυγίζουν το ηθικό του ρωσικού πληθυσμού. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου λαό με τόση ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα», κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρώην αξιωματικός, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα της δυτικής στρατηγικής.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.