ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σομαλία: Σφοδρές μάχες παραστρατιωτικών με τη Σεμπάμπ – Τουλάχιστον 35 νεκροί

Οι μάχες διήρκεσαν για ώρες στην επαρχία Μουντούγκ κι είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 25 μέλη της οργάνωσης και 10 παραστρατιωτικοί να σκοτωθούν

Σομαλία: Σφοδρές μάχες παραστρατιωτικών με τη Σεμπάμπ – Τουλάχιστον 35 νεκροί

Αξιωματικός μονάδας των παραστρατιωτικών δήλωσε ότι ξέσπασαν σφοδρές μάχες ανάμεσα σε παραστρατιωτικές περιφερειακές δυνάμεις και μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ στη Σομαλία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 3 άνθρωποι.

Ο αξιωματικός έκανε γνωστό πως οι μάχες διήρκεσαν για ώρες κοντά στο χωριό Σαμπελόου, στην επαρχία Μουντούγκ (κεντρικά), κι είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 25 μέλη της οργάνωσης και 10 παραστρατιωτικοί να σκοτωθούν.

Από την πλευρά της, η Σεμπάμπ ανακοίνωσε μέσω των διαύλων προπαγάνδας της ότι μέλη της σκότωσαν δεκάδες κυβερνητικούς στρατιώτες.

Ο σομαλικός στρατός διεξάγει τον τελευταίο χρόνο επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών και λέει πως έχει ανακτήσει μεγάλες εκτάσεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας στο Κέρας της Αφρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σεμπάμπ («Νεολαία»), που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, πολεμά για πάνω από μια δεκαπενταετία την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό να την ανατρέψει και να επιβάλλει στη χώρα τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου. Παρά τις επιχειρήσεις του ομοσπονδιακού στρατού με την υποστήριξη τοπικών δυνάμεων, συνεχίζει να ελέγχει αχανείς τομείς της χώρας, ιδίως στον νότο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.