ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σουδάν: Έφτασε στη Σαουδική Αραβία το πρώτο σκάφος εκκένωσης – Κανείς Έλληνας ανάμεσα στους διασωθέντες

Το σκάφος μετέφερε 50 Σαουδάραβες πολίτες και έναν αριθμό υπηκόων από φιλικές χώρες

Σουδάν: Έφτασε στη Σαουδική Αραβία το πρώτο σκάφος εκκένωσης – Κανείς Έλληνας ανάμεσα στους διασωθέντες

Στη Σαουδική Αραβία έφτασε το πρώτο σκάφος εκκένωσης από το Σουδάν, στο οποίο ωστόσο δεν είχαν επιβιβαστεί Έλληνες.

«Το πρώτο σκάφος εκκένωσης από το Σουδάν έφτασε, το οποίο μετέφερε 50 (Σαουδάραβες) πολίτες και έναν αριθμό υπηκόων από φιλικές χώρες», ανέφερε η επίσημη τηλεόραση Al-Ekhbariyah.

Το σκάφος έδεσε στο λιμάνι της Τζέντα στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου τέσσερα άλλα πλοία που μετέφεραν 108 άτομα από 11 διαφορετικές χώρες αναμένονταν να φτάσουν αργότερα από το Σουδάν, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας σημερα το πρωί, το Ριάντ είχε αρχίσει να οργανώνει την απομάκρυνση Σαουδαράβων πολιτών και υπηκόων «αδελφών» χωρών από το Σουδάν, όπου έχει ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση.

Σουδάν: Δύσκολες ώρες για τους Έλληνες τραυματίες 

Από εκεί και πέρα ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Χαρτούμ, Γεράσιμος Παγουλάτος μίλησε για τους Έλληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν.

«Οι Έλληνες είναι όλοι ασφαλείς στα σπίτια τους με ότι είχαν από τρόφιμα, νερό και πετρέλαιο από τις γεννήτριες από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες», είπε χαρακτηριστικά.

Δύσκολες είναι οι ώρες και για τους δύο Έλληνες τραυματίες, οι οποίοι κατάφεραν να φύγουν από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν. Ο κ. Παγουλάτος συνέχισε συμπληρώνοντας ότι ένας εξ΄αυτών χρειάζεται «άμεση βοήθεια, γίνονται προσπάθειες από την ελληνική κοινότητα και τα παιδιά που έχουν την ευθύνη να βρεθούν κάποια φάρμακα, κάποιο νοσοκομείο να τους δεχτεί, η κυκλοφορία δεν είναι εύκολη, τα νοσοκομεία σχεδόν τα μισά έχουν κλείσει».

Η ελληνική πολιτεία έχει υπογραμμίσει τη σημασία του συντονισμού των κρατών – μελών της ΕΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον άμεσο και ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης, Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, ανέφερε: «120 Έλληνες και Κύπριοι έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία εκκένωσης. Υπάρχουν προετοιμασίες, όταν μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το αεροδρόμιο όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.