ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σουδάν: Τουλάχιστον 850 νεκροί ο επίσημος απολογισμός του εμφυλίου

Ο ιατρικός σύλλογος διευκρίνισε ότι πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί δεν μπορούν καταμετρηθούν

Σουδάν: Τουλάχιστον 850 νεκροί ο επίσημος απολογισμός του εμφυλίου

Οι νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις στο Σουδάν μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής ομάδας Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) έχουν αυξηθεί στους 850, σύμφωνα με ανακοίνωση των γιατρών της πολύπαθης χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος των Γιατρών του Σουδάν ανέφερε επίσης ότι 3.394 άμαχοι έχουν τραυματιστεί στις εχθροπραξίες.

Ο ιατρικός σύλλογος του Σουδάν διευκρίνισε ότι πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί δεν μπορούν καταμετρηθούν λόγω των συγκρούσεων.

Μετά τις πρώτες συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο στη Σαουδική Αραβία, ο σουδανικός στρατός και οι RSF υπέγραψαν μια δήλωση δέσμευσης στις 11 Μαΐου για την προστασία των αμάχων. Παρά τη συμφωνία αυτή, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σουδάν είναι χωρίς κυβέρνηση από τον Οκτώβριο του 2021, οπότε ο στρατός απέλυσε τη μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντάλα Χάντοκ και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια κίνηση που αποδοκίμασαν οι πολιτικές δυνάμεις ως «πραξικόπημα». Είχαν προγραμματιστεί εκλογές για τις αρχές του 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.