ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στην Κρήτη παραμένουν 1.500 τουρίστες από το Ισραήλ – «Εδώ νιώθουν ασφαλείς»

Αυτή την περίοδο κάνουν διακοπές στο νησί ζευγάρια και οικογένειες

Στην Κρήτη παραμένουν 1.500 τουρίστες από το Ισραήλ – «Εδώ νιώθουν ασφαλείς»

Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή πάνω από 1.500 Ισραηλινοί τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη.

«Αυτός είναι ο αριθμός και παραμένουν εδώ στην Κρήτη γιατί τα τελευταία 24ωρα ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις, προγραμματισμένες και τσάρτερ» είπε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Μανόλης Αποστολάκης, εκπρόσωπος του Tred Touristic Services, ενός από τους μεγαλύτερους tour operators του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, αυτή την περίοδο κάνουν διακοπές στο νησί ζευγάρια και οικογένειες που παραμένουν στα ξενοδοχεία τους, κυρίως στη Χερσόνησο, περιμένοντας ενημέρωση για το πότε μπορούν να ταξιδέψουν.

Ο Μιχάλης Βλατάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ανέφερε ότι το Σάββατο περίπου 20 Ισραηλινοί που έκαναν διακοπές στην Κρήτη και θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους, προτίμησαν να μην ταξιδέψουν, έφυγαν από το αεροδρόμιο και πήγαν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου μέχρι να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. «Εδώ νιώθουν ασφαλείς» ανέφερε.

Ωστόσο από την Κυριακή (8/10) δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο και οι Ισραηλινοί που έχουν ολοκληρώσει τα πακέτα των διακοπών τους, επωμίζονται πλέον οι ίδιοι τα έξοδα της παραμονής τους στο νησί.

«Πολλοί θέλουν να φύγουν, άλλοι φοβούνται και θέλουν να μείνουν, αρκετοί μας ενημερώνουν ότι δεν έχουν χρήματα, άλλοι θεωρώ ότι θα έρθουν σε επαφή με τους Ισραηλινούς που έχουν αγοράσει εξοχικά σπίτια στην Κρήτη και θα τους ζητήσουν φιλοξενία» ανέφερε ο κ.Αποστολάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.