Στις υποκλοπές έρχεται το μεγάλο «μπαμ»...

Στην Τεχεράνη ο ΥΠΕΞ του Πακιστάν Μοχσίν Νακβί: Θα συναντηθεί με Ιρανούς αξιωματούχους

Στόχος να «διευκολύνει» τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Στην Τεχεράνη ο ΥΠΕΞ του Πακιστάν Μοχσίν Νακβί: Θα συναντηθεί με Ιρανούς αξιωματούχους

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Μοχσίν Νακβί, σήμερα Σάββατο (16/5) επισκέφθηκε την Τεχεράνη προκειμένου να συναντηθεί με Ιρανούς αξιωματούχους.

Στόχος είναι να «διευκολύνει» τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

«Ο Μοχσίν Νακβί έφτασε σήμερα στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για μία επίσημη διήμερη επίσκεψη, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Πακιστάν να διευκολύνει τις συνομιλίες και να προωθήσει την ειρήνη στην περιοχή», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν Εσκαντάρ Μομενί υποδέχτηκε τον Νακβί, η επίσκεψη του οποίου στην Τεχεράνη έρχεται λίγες ημέρες μετά από την επίσκεψη του αρχηγού του Στρατού του Πακιστάν, στρατάρχη Ασίμ Μουνίρ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NourNews, ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν πραγματοποίησε «λεπτομερείς» συνομιλίες με τον Νακβί σχετικά με τις σχέσεις Ιράν-Πακιστάν και τις προοπτικές για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων WANA ανέφερε ότι οι υπουργοί πραγματοποίησαν συνάντηση για να «συζητήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή και τη διμερή συνεργασία».

«Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν τις επαφές τους για την αντιμετώπιση των κοινών περιφερειακών προκλήσεων», ανέφερε το δημοσίευμα.

Πακιστανικές πηγές ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας ότι στόχος της επίσκεψης του Πακιστανού υπουργού Εσωτερικών στο Ιράν είναι η επίτευξη συμβιβασμών που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι Αμερικανοί ζήτησαν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα που είχαν θέσει, ενώ πρόσθεσαν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά τα Στενά του Ορμούζ.

Το Ισλαμαμπάντ μεσολαβεί ενεργά στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ και τον περασμένο μήνα φιλοξένησε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ αντιπροσωπειών και των δύο πλευρών.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.