ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συγκλονίζει ο σύζυγος αγνοούμενης στο Ισραήλ: «Δεν κοιμάμαι, δεν τρώω και βρίσκομαι σε τρελή αβεβαιότητα»

Η 32χρονη γυναίκα βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ που επιτέθηκε η Χαμάς

Συγκλονίζει ο σύζυγος αγνοούμενης στο Ισραήλ: «Δεν κοιμάμαι, δεν τρώω και βρίσκομαι σε τρελή αβεβαιότητα»

Η Celine Ben David Nagar, μία 32χρονη μητέρα από το Ισραήλ, την περασμένη Κυριακή σκόπευε να επιστρέψει στη δουλειά της, ύστερα από την άδειας μητρότητας που είχε λάβει μετά την γέννηση της κόρης της.

Αντ’ αυτού, τώρα θεωρείται πως βρίσκεται κάπου στη Γάζα, στα χέρια της Χαμάς, ενώ η οικογένειά της βιώνει έναν ανείπωτο εφιάλτη εδώ και μια εβδομάδα.

Η 32χρονη Σελίν είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί του Σαββάτου με δύο φίλους της για να παρακολουθήσουν το μουσικό φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ. Όμως, προσπάθησαν να γυρίσουν πίσω, όταν άκουσαν μπροστά τους ρουκέτες.

Η ομάδα βρήκε το δρόμο για ένα καταφύγιο κοντά στο Σντερότ και κρύφτηκε. Από εκεί, στις 07:11, η Celine έστειλε το τελευταίο της μήνυμα στον Ido, τον σύζυγό της και πατέρα της μικρής τους κόρης, Ellie.

«Οι στρατιώτες έρχονται. Θεέ μου, ήταν λάθος που ήρθαμε εδώ», έγραψε η Σελίν.

Ο Ido έσπευσε νότια προς την περιοχή το Σάββατο, αλλά ο στρατός δεν τον άφησε να περάσει. Την Κυριακή το πρωί, βρήκε το αυτοκίνητο της Σελίν, γεμάτο τρύπες από σφαίρες, αλλά κατά τα άλλα όπως το είχε αφήσει.

Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο Ido βρήκε έναν επιζώντα που του είπε ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν ρίξει χειροβομβίδες στο καταφύγιο, σκοτώνοντας τους φίλους της Σελίν. Αλλά η Σελίν είχε επιβιώσει, είπε ο άγνωστος.

Στις έξι ημέρες που πέρασαν από τότε, αυτή η πληροφορία έδινε ελπίδες στον Ido. Επίσης, το γεγονός πως δεν είχε βρει ακόμα το πτώμα της, του έδινε κουράγιο.

«Δεν κοιμάμαι και δεν τρώω και βρίσκομαι σε τρελή αβεβαιότητα», είπε, σε τηλεφωνική συνέντευξη από το σπίτι του κοντά στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το bbc.com. «Είμαι εντελώς αβοήθητος».

Ο Ido ξέσπασε σε δάκρυα καθώς προσπαθούσε να περιγράψει τη σύζυγό του, μια διοικητική βοηθό στο δικηγορικό γραφείο όπου εργάζεται, η οποία μεγάλωσε στη Γαλλία και είναι γαλλοϊσραηλινή υπήκοος.

«Είναι μια καταπληκτική γυναίκα, ένα άτομο που περιβάλλεται από φίλους και αγάπη», είπε.

«Και είναι μια καταπληκτική μητέρα. Έχουμε ένα μωρό έξι μηνών. Αυτό υποτίθεται ότι θα ήταν το τελευταίο της πάρτι που θα απολάμβανε πριν επιστρέψει στη δουλειά της.

Συμφωνήσαμε ότι θα την έπαιρνα τα μεσάνυχτα, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι».

Η κοινότητα συσπειρώθηκε γύρω του, με φίλους και συγγενείς να φέρνουν τρόφιμα και γάλα για να ταΐσουν την Έλι, την οποία η Σελίν θήλαζε, και να βοηθήσουν στη φροντίδα της.

Μεγάλο μέρος του χρόνου του Ido αναλώνεται στην προσπάθεια να αναδείξει τη δύσκολη θέση των ομήρων. Βρίσκεται σε μια ομάδα με άλλους συγγενείς, όπου ανταλλάσσουν πληροφορίες.

Λίγα είναι γνωστά για τη θέση ή την κατάσταση των περίπου 150 ομήρων που πιστεύεται ότι έχουν μεταφερθεί στη Γάζα.

Αρπάχτηκαν από πόλεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ – Γάζας καθώς και από στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή, και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται παιδιά και μωρά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες.

Η Χαμάς δήλωσε ότι έχει κρύψει τους ομήρους σε «ασφαλή μέρη και σήραγγες», αλλά έχει απειλήσει ότι θα τους σκοτώσει αν βομβαρδιστούν σπίτια πολιτών από το Ισραήλ χωρίς προειδοποίηση.

Για τον Ido και τους εκατοντάδες άλλους στενούς συγγενείς, είναι ένας εφιάλτης από τον οποίο δεν μπορούν να ξυπνήσουν.

«Προσπαθώ να το καταπολεμήσω με κάθε τρόπο που μπορώ να σκεφτώ, προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και να κάνω θετικές σκέψεις», είπε με δάκρυα.

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι ζωντανή εκεί, στη Γάζα, και ίσως φροντίζει τα παιδιά που απήχθησαν μαζί της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελπίζω μόνο να ξέρει ότι αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν και ότι λέει στον εαυτό της ότι θα επιστρέψει στο σπίτι της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.