ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-171 στη Νιγηρία

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, εάν υπάρχουν θύματα μεταξύ των επιβαινόντων

Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-171 στη Νιγηρία

Στην περιοχή Σιρόρο της πολιτείας του Νίγηρα (μεσοδυτικά), συνετρίβη νωρίτερα σήμερα Δευτέρα ένα ελικόπτερο της αεροπορίας της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του ελικοπτέρου το οποίο εκτελούσε αποστολή για την απομάκρυνση θυμάτων της φονικής ενέδρας που έστησαν την Κυριακή φερόμενοι τζιχαντιστές, σκοτώνοντας 26 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους οκτώ.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-171 συνετρίβη κοντά στο χωριό Τσουκούμπα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της νιγηριανής αεροπορίας Έντουαρντ Γκάμπκγουετ, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχουν θύματα μεταξύ των επιβαινόντων.

Η νιγηριανή πολιτεία στην οποία συνετρίβη το ελικόπτερο βρίσκεται σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Νιαμέι, την πρωτεύουσα του Νίγηρα, όπου τον προηγούμενο μήνα εκδηλώθηκε πραξικόπημα και τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν στρατιωτικοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων στη βόρεια Νιγηρία, ενώ έχουν εξαπλώσει τη δράση τους σε γειτονικές χώρες, όπως ο Νίγηρας, το Τσαντ και το Καμερούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.