ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Tαϊβάν: Δάσκαλοι σε νηπιαγωγείο νάρκωναν παιδιά για να τα… ηρεμήσουν

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα

Tαϊβάν: Δάσκαλοι σε νηπιαγωγείο νάρκωναν παιδιά για να τα… ηρεμήσουν

Γονείς νηπίων στην Ταϊβάν κατηγόρησαν τους δασκάλους ενός νηπιαγωγείου ότι νάρκωσαν τα παιδιά τους, σε ένα σκάνδαλο που απειλεί να πλήξει τις πιθανότητες του κόμματος της αντιπολίτευσης στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι δάσκαλοι του Μπαορέν, ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Νέα Ταϊπέι στην Ταϊβάν, κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν στα παιδιά εθιστικά σιρόπια για τον βήχα για να τα ηρεμήσουν.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα όταν γονείς εξέφρασαν έντονη ανησυχία βλέποντας πως τα παιδιά παρουσίαζαν ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως εναλλαγές στη διάθεση και κράμπες.

Οκτώ παιδιά φέρονται να βρέθηκαν θετικά σε ίχνη των ψυχοδραστικών φαρμάκων φαινοβαρβιτάλης και βενζοδιαζεπινών. Τα συμπτώματα των παιδιών πιστεύεται ότι οφείλονταν σε σύνδρομο στέρησης από τα άκρως εθιστικά ναρκωτικά.

Η φαινοβαρβιτάλη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας, ενώ οι βενζοδιαζεπίνες είναι ένας ισχυρός τύπος υπνωτικού φαρμάκου.

Δεν είναι σαφές, γιατί τα φάρμακα, που δεν είναι εύκολα διαθέσιμα, χορηγήθηκαν στα παιδιά αν και πιστεύεται ότι έγινε λόγω των ηρεμιστικών τους ιδιοτήτων. Ένας δάσκαλος κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε σωματική τιμωρία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα με σκοπό να διαλευκανθεί η υπόθεση, με τον διευθυντή του νηπιαγωγείου και πέντε άλλους δασκάλους να έχουν ήδη συλληφθεί.

Βέβαια, οι γονείς των παιδιών κατηγόρησαν τις αρχές για καθυστερημένη αντίδραση, εφόσον οι αρχικές καταγγελίες σημειώθηκαν τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Στο νηπιαγωγείο δόθηκε επίσημα η εντολή να κλείσει αλλά και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 150.000 δολαρίων Ταϊβάν (περίπου 4.500 ευρώ).

Σε σχετική δήλωση προς τους γονείς, ο όμιλος Jidibao Education Group, στον οποίο υπάγεται το εν λόγω νηπιαγωγείο, ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι «η αλήθεια δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί», αναγνωρίζοντας ωστόσο πως «οι γονείς επηρεάστηκαν βαθιά» από το περιστατικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπλήρωσε πως ο όμιλος θα συνεργαστεί με την αρμόδια κρατική υπηρεσία, ώστε να επιτευχθεί η μεταφορά των παιδιών σε άλλα νηπιαγωγεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.