
Στρατιωτικό σύστημα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών με λέιζερ κατέρριψε κατά λάθος κυβερνητικό drone στο Τέξας των ΗΠΑ.
Η FAA και το Πεντάγωνο δεν σχολίασαν άμεσα, αλλά η FAA επικαλέστηκε «ειδικούς λόγους ασφαλείας» στην ανακοίνωσή της σχετικά με τους περιορισμούς στον εναέριο χώρο κοντά στα μεξικανικά σύνορα, οι οποίοι δημοσιεύτηκαν στο σύστημα συναγερμού Notam, συντομογραφία του «Ειδοποίηση για Αεροπορικές Αποστολές».
Ο περιορισμός του εναέριου χώρου γύρω από το Φορτ Χάνκοκ τέθηκε σε ισχύ στις 6:30 μ.μ. τοπική ώρα την Πέμπτη και παραμένει σε ισχύ έως τις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Τρεις Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων σε επιτροπές που επιβλέπουν τις υπηρεσίες μεταφορών και εσωτερικής ασφάλειας της χώρας – ο Ρικ Λάρσεν, ο Αντρέ Κάρσον και ο Μπένι Τόμσον – δήλωσαν έκπληκτοι από την είδηση ότι η FAA αναγκάστηκε να κλείσει ξανά τον εναέριο χώρο στο Τέξας, αφού δύο τμήματα της κυβέρνησης προφανώς απέτυχαν να συντονίσουν μια επίθεση με λέιζερ σε ένα αντικείμενο που θεωρήθηκε λανθασμένα ως ξένο drone.
Οι Δημοκρατικοί πρόσθεσαν ότι είχαν προειδοποιήσει πριν από μήνες ότι «η απόφαση του Λευκού Οίκου να παρακάμψει ένα δικομματικό, τριμερές νομοσχέδιο για την κατάλληλη εκπαίδευση των χειριστών C-UAS και την αντιμετώπιση της έλλειψης συντονισμού μεταξύ του Πενταγώνου, του DHS και της FAA ήταν μια κοντόφθαλμη ιδέα. Τώρα, βλέπουμε το αποτέλεσμα της ανικανότητας».
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η FAA δήλωσε ότι διέκοψε την κυκλοφορία για 10 ημέρες στο αεροδρόμιο του Ελ Πάσο του Τέξας, μόνο και μόνο για να αλλάξει πορεία και να άρει την εντολή της μετά από περίπου οκτώ ώρες, αφού οι συνοριοφύλακες φέρονται να χρησιμοποίησαν ένα σύστημα κατά των drones με λέιζερ που είχε δανειστεί από το Πεντάγωνο για να καταρρίψουν ένα αερόστατο για πάρτι. Το Reuters και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κλείσιμο προέκυψε από ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του συστήματος κατά των drones που βασίζεται σε λέιζερ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.