ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες από τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης: Επισπεύδει τις παραδόσεις όπλων

Τιερί Μπρετόν: «Θα είναι πόλεμος μακράς διάρκειας»

Έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες από τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης: Επισπεύδει τις παραδόσεις όπλων

Η ΕΕ επισπεύδει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία για την παροχή στήριξης στην αντεπίθεση του Κιέβου -η οποία δεν πηγαίνει καλά-  κατά των ρωσικών δυνάμεων, όπως είπε σήμερα ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για την παράδοση όπλων και πυρομαχικών, αυτός είναι ένας πόλεμος μεγάλης σφοδρότητας στον οποίο παίζουν κρίσιμο ρόλο.

Προετοιμαζόμαστε ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολλούς περισσότερους μήνες ή ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Μπρετόν επικαλούμενος τη δέσμευση για προμήθεια ενός εκατομμυρίου βλημάτων πυροβολικού μεγάλου  διαμετρήματος μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση για την ανάκτηση εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν κάλεσε την περασμένη Πέμπτη τους συμμάχους του Κιέβου να “βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη” για να το προμηθεύσουν με περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.

Την ίδια ώρα το Κίεβο φαίνεται αποφασισμένο να ρίξει στη μάχη όλα τα μέσα που διαθέτει καθώς πιέζεται από από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους να συνεχίσει την επίθεση, πάση θυσία, παρά τις απώλειες.

Για πρώτη φορά βίντεο δείχνει ένα βρετανικής προέλευσης άρμα Challenger 2 να παίρνει μέρος στις μάχες στην πρώτη γραμμή.

Το πού ακριβώς γυρίστηκε αυτό το βίντεο παραμένει άγνωστο.

Πάντως  μπορείτε να δείτε πώς το άρμα  κινείται γρήγορα κατά μήκος του δρόμου κοντά σε κάποιο κατοικημένο μέρος, ενώ ένα κτίριο κατοικιών βρίσκεται κοντά. Μπορείτε επίσης να δείτε στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να στέκεται κοντά στο δρόμο.

Η Βρετανία είχε ανακοινώσει ότι θα παραδώσει 14 άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία η οποία και τα έχει παραλάβει στο σύνολό τους.

Ακόμη στις μάχες δεν έχουμε δει τα αμερικανικά M1 ABRAMS τα οποία έχει υποσχεθεί η Ουάσιγκτον στο Κίεβο. Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι θα δώσουν 31 άρματα στην Ουκρανία, τα οποία πιθανότατα εχουν παραδοθεί και αυτά.

Στο χωριό Pyatikhatki στην περιφέρεια της Ζαπορίζια οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την μόνη διείσδυση στις ρωσικές γραμμές αφήνοντας όμως πίσω τους κατεστραμμένα τεθωρακισμένα τα οποία τα κτύπησε το ρωσικό πυροβολικό.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε ότι στην Ζαπορίζια ο ουκρανικός Στρατός απώλεσε στη χθεσινή του επίθεση 9 άρματα μάχης και 10 ΤΟΜΑ, ενώ πάνω από 200 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν με΄σα σε 24 ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.