
Οι Δυτικοί ηγέτες είναι σοκαρισμένοι καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν τους άρισε από ένα περίστροφο Gümüşay 357 Magnum στον καθένα και μάλιστα με το όνομά του χαραγμένο!
Ο Ερντογάν κατάφερε να κάνει μια δοκιμασία στρες-τρολάρισμα για τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Οι άνθρωποι που μιλούν για «υπεράσπιση κάθε εκατοστού του εδάφους του ΝΑΤΟ» συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι δεν μπορούσαν απλώς να πάρουν το περίστροφο δώρο σπίτι.
Βρετανία, Keir Starmer: «Έλαβα το δώρο, αλλά δεν το εισήγαγα στη Βρετανία: σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους, ένα περίστροφο μάχης είναι πρόβλημα. Το όπλο παρέμεινε στην Τουρκία και πρέπει να απενεργοποιηθεί (να ακυρωθεί)».
Βέλγιο, Bart de Wever: «Με την άφιξή μου στις Βρυξέλλες, παρέδωσα το περίστροφο στην αστυνομία του αεροδρομίου».
Πολωνία, Karol Nawrocki: «Το περίστροφο έχει κολλήσει στο τελωνείο στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Ολλανδία Το ολλανδικό περίστροφο στάλθηκε στην πρεσβεία στην Άγκυρα. Και αυτό πρέπει να απενεργοποιηθεί πριν από την περαιτέρω χρήση του».
Οι Σουηδοί άφησαν το δώρο στην πρεσβεία τους στην Τουρκία και τώρα περιμένουν τα έγγραφα εισαγωγής.
Γερμανία, Friedrich Merz: Οι Γερμανοί παρέδωσαν το περίστροφο στην πρεσβεία για να το εισαγάγουν «σύμφωνα με τους κανονισμούς» και στη συνέχεια να το προσθέσουν στη συλλογή επίσημων δώρων.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αποφάσισε ότι το δώρο θα φαινόταν καλύτερα σε ένα στρατιωτικό μουσείο παρά σε ένα γραφείο. Πριν από αυτό, το όπλο πρέπει να απενεργοποιηθεί.
Αντόνιο Κόστα: Το περίστροφό του θα εισαχθεί στο Βέλγιο αυστηρά σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, στη συνέχεια θα αδειάσει και θα αποθηκευτεί για λόγους ασφαλείας.
Καναδάς, Μαρκ Κάρνεϊ: Το όπλο παραδόθηκε στην καναδική αστυνομία και θα αδειάσει επίσης. Τα φυσίγγια αφέθηκαν στην Τουρκία και το ίδιο το περίστροφο πιθανότατα θα τοποθετηθεί αργότερα σε μουσείο.
Νορβηγία, Jonas Gahr Støre: Οι Νορβηγοί δεν πήραν καν το δώρο στην πατρίδα τους: με τη συγκατάθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, επέστρεψαν το περίστροφο στην τουρκική πλευρά στην Άγκυρα.
Οι άλλοι προφανώς έφεραν τα όπλα στη χώρα παράνομα.
🚨Update: European leaders are in shock as Turkish President gifts them a gun! Shocking discovery for some. UK PM told his staff to get rid of his upon arrival in London, they gave it to the Police! pic.twitter.com/aIy7mFfS42
— US Homeland Security News (@defense_civil25) July 9, 2026
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.