ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το FBI προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες στις ΗΠΑ

«Ορισμένοι βίαιοι εξτρεμιστές έχουν χρησιμοποιήσει περιόδους αυξημένων εντάσεων για να υποκινήσουν τη βία κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων» λέει η ανακοίνωση

Το FBI προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες στις ΗΠΑ

Για το ενδεχόμενο επιθέσεων στις ΗΠΑ μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ προειδοποιούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, επικαλούμενες τη διάχυση του αντισημιτισμού σε βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες.

Το FBI μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσαν μια ανακοίνωση λέγοντας ότι ενώ δεν υπάρχουν τρέχουσες πληροφορίες που να υποδηλώνουν προγραμματισμένη εγχώρια επίθεση, η πιθανότητα τέτοιων επιθέσεων παραμένει ανησυχητική.

«Οι ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις και οι υποστηρικτές τους παραμένουν αφοσιωμένοι στην επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εντός και εκτός των συνόρων μας», αναφέρουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

«Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν αρκετά γεγονότα και περιστατικά στις Ηνωμένες Πολιτείες που υποτίθεται ότι υποκινήθηκαν, τουλάχιστον εν μέρει, από τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Αυτές περιλαμβάνουν τη στόχευση ατόμων, οίκων λατρείας και ιδρυμάτων που συνδέονται με την εβραϊκή και μουσουλμανική πίστη με πράξεις σωματικής επίθεσης, βανδαλισμού ή παρενόχλησης», πρόσθεσαν.

Το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σημείωσαν επίσης ότι ο αντισημιτισμός «χρησιμεύει ως κύριος μοχλός για επιθέσεις από διάφορες βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες» που απειλούν τις εβραϊκές κοινότητες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το FBI, τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό έχουν χρησιμοποιήσει προηγούμενες συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ «για να καλέσουν τους υποστηρικτές τους που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες να πραγματοποιήσουν επιθέσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ορισμένοι βίαιοι εξτρεμιστές έχουν χρησιμοποιήσει περιόδους αυξημένων εντάσεων για να υποκινήσουν τη βία κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων, στοχεύοντας τόσο τους Εβραίους όσο και τους Μουσουλμάνους Αμερικανούς», καταλήγουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.